Hesabım
    Yerli Box Office'te Zirve Değişti!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 4-6 Ağustos haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Geçtiğimiz hafta zirvede yer alan ırklar arası hayatta kalma savaşı Maymunlar Cehennemi: Savaş yerini yerli bir komediye kaptırdı. Bu hafta listede 4 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde vizyondaki ilk haftasını kutlayan yerli komedi Cumali Ceber: Allah Seni Alsın yer buldu. 128.564 seyirci tarafından izlenen film böylece  yaz ayları içerisinde gösterime giren yerli filmler arasında en iyi açılışa imza atan yapım olmayı başardı. Stephen King'in ikonik roman serisinden beyaz perdeye uyarlanan Kara Kule açılışını 2. sırada yaptı.  Başrollerine ikonik silahşör Roland Deschain olarak Idris Elba'yı, evrenin dengesini değiştiren Siyahlı Adam olarak ise usta oyuncu Matthew McConaughey'i yerleştiren film ilk haftasında 69.737 seyirciye ulaştı. Listenin 3. sırasında ise distopik bir dünyaya bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası Maymunlar Cehennemi: Savaş yer aldı. Maymunların lideri Sezar ile insanların lideri Colonel'i tüm canlıların kaderini belirlemek üzere karşı karşıya getiren yapım 4. haftasında 39.913 seyirciye ulaştı.

    Listede ilk üç geride kalırken, 4. sırada listenin animasyon kontenjanından bir yapım yer buldu. Eğlenceli macera Balerin ve Afacan Mucit açılışını 29.721 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasında ise yurtdışında aldığı ağır eleştirilerle dikkat çeken Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu yer buldu. Bilim kurgunun beğenilen yönetmeni Luc Besson'ın elinden çıkma film ülkemizdeki 2. hafta kapanışını 26.002 seyirci ile yaptı. Başarılı yönetmen Christopher Nolan'ın savaş temalı filmi Dunkirk bu hafta 6. sırada yer aldı. Mucize olarak değerlendirilen Dunkirk tahliyesini temel alan bol yıldızlı yapım ülkemizdeki 3. hafta kapanışını 25.671 seyirci ile yaptı. Ülkemiz eleştirmenlerince ortalama bulunan yapım yurtdışında ise eleştirmenlerin göz bebeği oldu. Listenin 7. sırası İngiliz oyuncu Tom Holland tarafından canlandırılan yeni nesil Örümcek Adam'ımızı bizlerle buluşturan Örümcek-Adam: Eve Dönüş'ün oldu. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan ve söz konusu süper kahramanın en doğru tasvir edildiği film olduğu savunulan yapım ülkemizdeki 5. haftasında 14.340 seyirciye ulaşarak başarılı çizgisini korudu. 

    Listenin 8. sırasında ise bir animasyon macera yer buldu. Listenin animasyon kontenjanında yer alan Orman Çetesi 2. hafta kapanışını 9.505 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında 9.389 seyirci ile açılış yapan okyanus kabusu Denizde Dehşet yer bulurken, listenin son filmi ise 9.307 seyirci ile 4N1K oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top