Hesabım
    Leonardo DiCaprio Dahi da Vinci Oluyor!

    Oscar ödüllü oyuncu tarihin en önemli kişilerinden Leonardo da Vinci'yi canlandıracak.

    Bugüne kadar fakirden zengine, iyiden kötüye farklı farklı rollerde gördüğümüz Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio bu kez karşımıza tarihin tozlu sayfalarına damgasını vurmuş bir dahi olarak karşısımıza çıkacak. Ünlü oyuncu tarihe adını yazdıran İtalyan deha Leonardo da Vinci olacak.

    Deadline'ın haberine göre Universal ve Paramount'un beyaz perde hakları için kıyasıyla kapıştığı Walter Isaacson imzalı Leonardo Da Vinci'nin hakları sonunda Paramount'un oldu. DiCaprio'nun yapım şirketi Appian Way'in de yapımcıları arasında yer aldığı biyografik uyarlamanın ilham aldığı kitap henüz piyasaya sürülmedi. Tek bildiğimiz kitabın tanıtımında "Leonardo'nun hayret verici not defterlerindeki binlerce sayfaya dayanan ve hayatı ve eseri hakkındaki yeni keşifleri ele alan yazar Walter Isaacson, da Vinci'nin sanatını bilimine bağlayan bir anlatı sunuyor" şeklinde bir açıklama olduğu... Isaacson'ın daha önce Michael Fassbender başrolüyle beyaz perdeye uyarlanan Steve Jobs romanının da yazarı olduğu bir dipnot.

    O yüzden elimizde şu anda filme dair başka bir bilgi yok. Ancak sizleri DiCaprio'nun isminin temelinin da Vinci'ye dayandığına dair yaptığı açıklamayla baş başa bırakıyoruz.

    2014 yılında NPR'a röportaj veren oyuncu, "Annem ve babam balayı sırasında Floransa'daki Uffizi Gallery'yi geziyormuş. da Vinci'nin resimlerine bakarlarken ben annemin karnında sertçe tekmeleye başlamışım. Babam bunu bir işaret olarak almış ve ismimi Leonardo koymuş" diye açıklamıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top