Hesabım
    2017 Maaş Çeklerinde Zirve Emma Stone'un!

    Forbes bu yılın en çok kazanan kadın oyuncularını belirledi.

    Forbes dergisi her yıl açıkladığı yılın en çok kazananlar listesinin kadınlar ayağını yayınladı. Dünya çapında 445.3 milyon dolar kazanmanın yanı sıra 6 dalda Oscar ödülünün de sahibi olan Aşıklar Şehri'nin 28 yaşındaki güzel oyuncusu Emma Stone geçtiğimiz 12 ay boyunca kadın oyuncular arasında en çok para kazanan isim olmayı başardı.

    Stone'u listenin 2. sırasını alan ünlü oyuncu Jennifer Aniston takip etti. Beyaz perdedeki etkinliklerinden ziyade sahip olduğu saç bakım markası Living Proof'un Unilever tarafından satın alınması ve Emirates Hava Yolları, Smartwater ve Aveeno firmalarının reklamlarında boy göstermesi Aniston'ın bu yıl içinde 25.5 milyon dolar kazanmasını sağladı. Listenin 3. sırasında ise geçtiğimiz yılın en çok kazanan kadın oyuncusu Jennifer Lawrence yer aldı. Rol aldığı Darren Aronofsky imzalı yeni gerilim filmi anne! ve Red Sparrow filmleri ile Dior markasının yüzü olmak ünlü yıldıza bu yıl 24 milyon dolar kazandırdı. 18 milyon dolar ile yeni nesil Hayalet Avcıları'nın sevilen yüzü Melissa McCarthyEyvah Annem Dağıttı! filmi sayesinde 15.5 milyon dolar ile de Mila Kunis listenin ilk 5'ini kapatmış oldu.

    Listenin 6. sırasında Güzel ve Çirkin'in yıldızı, 14 milyon dolarlık yıllık kazanç ile banka hesabını dolduran Emma Watson yer alırken, 7. sırada Sarışın Bomba ile hala sinemalarda seyircilerle buluşmaya devam eden Charlize Theron yer buldu. Güzel yıldız geçtiğimiz 12 ayı 14 milyon dolar ile kapattı. Listenin 8. yüzü Thor: Ragnarok'un Ölüm Tanrıçası olarak karşımıza çıkacak olan ve Manifesto'da 13 farklı karakter olarak kamera karşısına geçen Cate Blanchett oldu. 12 milyon dolar kazanan oyuncuyu 9. sırada aynı gelir rakamıyla Julia Roberts takip etti. Listenin son sırasında ise 11.5 milyon dolar ile Gece Hayvanları, Arrival gibi yapımlarla iyi bir yıl geçirmiş olan Amy Adams yer aldı.

    2016 yılında 4 kadın oyuncunun geçebildiği 20 milyon dolar barajını bu yıl 3 oyuncu geçebilmiş oldu. Bu yıl her yılki listenin gedikli isimlerinden Scarlett Johansson'ın listede olmayışı dikkat çekti. Beyaz perde camiasında kadın oyuncuların diyaloglarına yer verilme oranı %28.7 iken bu oranın 40 yaş üstü oyuncularda daha da azaldığı 2016'da yapılan araştırma ile kanıtlanmış olsa da bu yılın listesinde yer alan kadın oyuncuların %60'ının 40 yaşın üstünde olması sektör açısından önemli bir dipnot. Yine de toplam rakama baktığımız zaman 2016 yılının gelir toplamı 205 milyon dolar iken bu yıl %16'lık bir düşüş söz konusu.

    Dileriz ki kadın oyuncuları beyaz perdede daha etkin görebilir ve erkek oyuncularla aralarındaki maaş oranı ayrımının ortadan kalktığına şahit olabiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top