Hesabım
    "Siccin 4" Kalori Yaktıracak!

    "Siccin 4" 1 Eylül’de sinemalarda olacak.

    2014 yılında yönetmenliğini Alper Mestçi'nin, senaristliğini Ersan Özer'in üstlendiği Türk yapımı korku filmi Siccin ile başlayan kabus devam ediyor! Serinin 4. devam halkası Siccin 4 yeni bir iddia ile daha gündeme geldi. Filmin başrol oyuncularından Adnan Koç, kendisinin çekimler boyunca 7 kilo verdiğini belirterek, Westminster Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya gönderme yaparak, “4 boyutlu olarak seyircimizle buluşacak Siccin 4’te titreterek korkutmaya hazırız, 93 dakikada 500 kalori yakma garantisi de veriyoruz. Tabii seyirciler, sinemada gözlerini hiç kapatmadan beyaz perdeye bakmayı başarabilirlerse" diyerek esprili bir açıklamada bulundu.

    İngiltere’nin Londra şehrinde bulunan Westminster Üniversitesi, yaptığı araştırmalar sonucunda 90 dakika boyunca izlenen bir korku filminin 200’e yakın kalori yaktırdığını ortaya çıkardı. Bilim insanları yaptıkları araştırmada korku filmi izleyenlerin, kalp atışını, oksijen alımlarını ve karbondioksit çıkışını kaydettiler. Sonuç olarak ise özellikle korkunun tavan yaptığı sahnelerinin kısa süreli şiddetli stres patlamasına neden olduğunu ve bu durumun da vücutta kalori yakımını hızlandırdığını kanıtladılar. 

    Siccin 4 filminin konusuna gelecek olursak; Yılmaz Ailesi geçmişte oldukça zengin bir ailedir ancak bu durum zamanla değişir. Aile, yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle babaanne Saadet'in yanına taşınmak zorunda kalır. Fakat Saadet bu evde sandıkları gibi yalnız değildir. Bahçesinde kocasının mezarı bulunan Saadet'in eski evi, başka alemden olan sakinler tarafından sahiplenilmiştir. Ailenin eve gelişi ise bu sakinler tarafından hiç de hoş karşılanmayacaktır, zira bu evde Saadet'ten başkasını istememektedirler...

    Kadrosunda Mirza MetinYasemin KurttekinSebahat AdalarYasemen BüyükağaoğluMana AlkoyMerve AteşMuhammed Salih GönültaşKıvılcım KayaAslı Sevi ve Adnan Koç gibi isimleri bulunduran filmin görüntü yönetmenliğini Erhan Makar üstlenirken, müziklerde ise Reşit Gözdamla imzası bulunuyor. 

    Koltukların hareket edip, titreyeceği,  hava, su, ışık efektleri ve koku gibi unsurların kullanacağı 4 Boyutlu (4DX) teknolojisiyle de seyirciyle buluşarak, Türk Sinema tarihinde bir ilk olan Siccin 4 filmine +18 yaş sınırlaması getirildi. Sinema sevenler, Siccin 4’ü Cinemaximum Marmara Forum, Cinemaximum Panora ve Cinemaximum Emaar Square Mall sinemalarında 4DX teknolojisiyle izleyebilecek.

    Merakla beklenen yerli korku filmi 1 Eylül'de vizyonda!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top