Hesabım
    Türkiye'nin Bu Yılki Oscar Adayı: "Ayla"!

    Türkiye bu yıl Oscar yarışına "Ayla" ile katılıyor.

    2018 Oscar ödülleri için rekabet şimdiden başlıyor. Oscar yarışı için Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan ve Muharrip Gazi Süleyman Astsubay'ın öyküsünden esinlenerek perdeye uyarlanan Ayla 90. Oscar yarışında Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi için Türkiye'yi temsil eden yapım olacak! T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, başvuran 13 filmin arasından Can Ulkay imzalı tarihi savaş dram yapımını seçti. 

    1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...

    Başrollerde Çetin Tekindorİsmail HacıoğluLee Gyungjin ve Kim Seol'u seyredeceğimiz dram türü yapımın kadrosunda Altan Erkekli ve Meral Çetinkaya gibi iki efsane ismin yanı sıra başarılı karakter oyuncusu Taner Birsel,  gönüllerin Mecnun'u Ali AtayDeniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Damla Sönmez, sevilen oyuncu Duygu Yetiş, yeni keşif Büşra Develi, deneyimli oyuncu Erkan Petekkaya, beyazerdenin ve ekranların sevilen yüzlerinden Esra Dermancıoğlu ve ekranların güzel yıldızı Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor.Filmin yabancı oyuncularında ise Eric RobertsCade CarradineKim Byoung-SoonChaby HanKang Yeon JeongJohnny Young ve Claudia Kooij isimleri boy gösteriyor.

    Almanya'nın aynı kategorideki adayı ise Fatih Akın imzalı Solgun oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top