Hesabım
    Ed Skrein Yeni "Hellboy" Uyarlamasını Terk Etti!

    "Hellboy: Rise of the Blood Queen" Ben Daimio'sunu kaybetti.

    Naziler tarafından açılan bir portal ile cehennemden dünyamıza gelen kırmızı kahramanımız Hellboy bir kez daha beyaz perdede fırtınalar estirmeye hazırlanıyor. Kadrosu gün geçtikçe genişleyen Hellboy: Rise of the Blood Queen filminden gelen son kadro gelişmesi ise filmi bekleyenleri bir hayli hayal kırıklığına uğrattı. Deadpool'un kendini Ajax diye tanıtsa da hepimizin bildiği adıyla Francis'i Ed Skrein filmin kadrosundan ayrıldığını açıkladı.

    Skrein'in kadrodan ayrılmasının en önemli sebebi ise seçildiği rolün orijinalinde Japon-Amerikan kökenli olması. Skrein'in Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu'nun kendisine yapılan lanet sonucu jaguara dönüşebilen dayanıklı askeri olan Binbaşı Ben Daimio rolüne seçilmesinin ardından bu durum sinemaseverler tarafından "Hollywood'un kadro beyazlaştırması" olarak nitelenmişti. Son dönem Hollywood yapımlarına dair sıklıkla yükselen bu serzeniş Doktor Strange'te Ancient One'u Tilda Swinton'ın canlandıracağı açıklandığında ve Kabuktaki Hayalet filminde orijinalde Japon olan Major karakterini Scarlett Johansson canlandırdığında da bir hayli duyulmuştu.

    Skrein projeden ayrılışı hakkında yaptığı açıklamada; "Rolü kabul ederken karakterin soyunun kökenlerinden haberdar değildim. Kadroya dahil olduğum açıklandığından beri birçok tartışma ve anlaşılabilir bir hayal kırıklığı ortaya çıktı. Bu yüzden doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapmalıyım. Bu karakterin kültürel açıdan doğru bir biçimde temsil edilmesinin insanlar için önemli olduğu ve bu sorumluluğu ihmal etmenin sanatın her dalında etnik azınlıkların hikayelerini ve seslerini gizlemeye yönelik endişe verici bir eğilimi sürdüreceği açıktır. Bu konuyu onurlandırmanın ve saygı göstermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple doğru oyuncunun seçilebilmesi için rolden ayrıldığımı açıklıyorum" diye belirtti.

    Etnik çeşitliliğin temsil edilmesinin özellikle çeşitli soyları birleştiren bir ailesi olduğu için kendisi adına önemli olduğunu belirten oyuncu, "Zor zamanlarda etik kararlar vermek ve bütünlük için sesimizi yükseltmek bizim sorumluluğumuzdur. Umarım bir gün bu tartışmalar daha az gerekli hale gelir ve sanatta herkesin eşit temsil edilmesine yardımcı olabiliriz. Hellboy'tan ayrıldığım için üzgünüm ancak bu karar bizi o güne yaklaştırırsa buna değer. Umarım bir değişiklik yaratır" dedi. Belirtmeye gerek olmasa da biz söyleyelim; Skrein'in bu kararı ve açıklaması hayranları ve sinemaseverler tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

    Skrein'in açıklamasının ardından filmin yapım şirketi Lionsgate'ten de bir açıklama geldi. Skrein'in büyük bir kararlılıkla kendilerine geldiğini belirten yapım şirketi, "Özgünlük ve etnisite konularına karşı duyarsız olmak gibi bir amacımız yoktu. Karakterin kökenlerine daha uygun bir oyuncu arayışına gireceğiz" diye belirtti.

    Kadrosuna son olarak, artık çocuk sahibi olamayacaklarını öğrenen periler tarafından kaçırılarak kendi çocuklarıymış gibi büyüttükleri ve bu süreçte kimi güçler kazanmasına sebep oldukları Alice Monaghan rolünde, American Honey ile yıldızı parlayan genç oyuncu Sasha Lane'i katan filmin kadrosunda şu an için başrol olarak Stranger Things oyuncularından David Harbour, daha bir bebek iken cehennemden dünyaya geçiş yapan Hellboy'u evlatlığı olarak alan sevgi dolu Professor Trevor Bruttenholm nam-ı diğer Professor Broom karakterini canlandırması için Deadwood ve American Gods'tan tanıdığımız Ian McShane'i ve Blood Queen rolü için Resident Evil ile doğaüstü güçlerden hiç de korkmadığını bizlere ispat etmiş olan Milla Jovovich yer alıyor. 

    Bu kez yönetmen koltuğuna senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği The Descent ve Doomsday filmlerinden aşina olduğumuz  Neil Marshall'ı oturtan yeni uyarlama Hellboy: Rise of the Blood Queen'in senaryosunu çizgi romanların yaratıcısı Mike Mignola ile birlikte Haunted yazarı Andrew Cosby ve Buffy The Vampire Slayer senaristi Christopher Golden üstleniyor. 

    Fantastik sinemanın sevilen yönetmenlerinden Guillermo del Toro'nun vizyonuyla 2004'te karşımıza çıkan Hellboy 2008 yılında gelen Hellboy: The Golden Army ile beyaz perdede iki macera yaşabilmeyi başarmıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top