Hesabım
    "Suspiria" Restore Edilmiş Kopyasıyla Vizyonda!

    "Suspiria" beyaz perdelere geri dönüyor.

    "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alan Suspiria yeniden beyaz perdeye dönüyor! 1977 yapımı fantastik korku filmi Suspiria, 40. yılına özel 35mm negatifinden restore edilmiş sansürsüz görüntü ve ses kopyasıyla 29 Eylül tarihinde yeniden seyirciyle buluşuyor.

    Sinema tarihinin en iyi gerilim filmlerinden biri olarak görülen ve yönetmeni Dario Argento'nun baş yapıtı olarak nitelenen film, 36. İstanbul Film Festivali kapsamında festival seyircilerini beyaz perdede karşılaşmıştı. 

    Amerikalı genç kadın Suzy Bannion, dünyanın en iyi bale okullarından birine gitmek için Almanya'ya gider. Bir akşam vakti okulun kapısını çalar ve tam da bu andan itibaren esrarengiz durumlara tanık olmaya başlar. Taksiden indiği an bir başka öğrencinin okuldan çıkıp ormana doğru koşturmaya başladığını gören genç kadın olaylara anlam veremez. Öte yandan kendisine kapıyı açan biri de olmaz. Ertesi gün tekrar geldiğinde okula alınır ve ardından yavaş yavaş uyum sağlamaya başlar. Fakat zamanla tanık olacağı tuhaf olay ve durumlar ürkütücü bir gerçeği keşfetmesine neden olur...

    Başrolünü Jessica Harper'ın üstlendiği filmin kadrosunda Joan BennettStefania CasiniUdo KierAlida ValliFlavio Bucci ve Miguel Bosé da yer alıyor. Kadrajları, müzikleri ve renk kullanımı ile büyüleyen kült yapımın yeniden çekimi için de hazırlıklar devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top