Hesabım
    Venedik Özel: Venedik’te Körfez

    "Körfez" filmi prömiyerini yaptı.

    74. Venedik Film Festivali’ndeki tek Türkiye filmi Körfez’in tüm seyircilere açık olan galası dün, yani 4 Eylül Pazartesi akşamı yapıldı. Emre Yeksan’ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi olan ve senaryosunu da Ahmet Büke’yle birlikte kaleme aldığı Körfez, boşanmasının ardından İstanbul’dan İzmir’e, ailesinin yanına dönen Selim adlı genci merkezine alıyor. Selim artık kendini bir parçası olarak hissetmediği bu şehre ve küçük burjuva yaşamına ayak uydurmaya çalışırken, hayatı gitgide mülksüzleşme fikrine doğru ilerleyen bir sürece giriyor. Politik bir film olan Körfez, meramını sinemamızda alışık olmadığımız bir mizahla ve modern bir sinema diliyle perdeye taşımayı başarıyor.

    Venedik galasının ardından gerçekleşen soru cevap bölümünde ilgisini ve beğenisini büyük bir heyecanla belli eden seyirciler, filmin işlediği çeşitli katmanlar üzerinden yönetmen Yeksan ve oyuncularına çeşitli sorular yönelttiler. Bunların arasında, filmin Türkiye’de nasıl karşılanacağına dair yönetmenin fikrinin ne olduğu da vardı. Emre Yeksan, filmin ele aldığı meselelerin ülkesinde de en azından bir kısım seyirciden karşılık göreceğine inandığını dile getirdi.

    Festivalin Eleştirmenler Haftası (Settimana della Critica) bölümünde gösterilen Körfez, bu bölümde halkın oylarıyla belirlenen ödülün yanı sıra, en iyi ilk filme verilen Geleceğin Aslanı ödülü için de yarışıyor. Venedik Film Festivali’nde tüm kazananlar bu hafta sonu belli olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top