Hesabım
    ABD Box Office: Listenin Zirvesinde Pennywise Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta korku var. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan O listeye damgasını vurdu. Listede bu hafta 2 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi korku edebiyatının ustası Stephen King'in romanından beyaz perdeye uyarlanan O filmi oldu. Palyaço fobinizi harekete geçirecek olan film, gelmiş geçmiş en iyi Eylül ayı açılışı ve korku filmleri arasında en iyi haftasonu gişe rakamı rekorlarını kırarak 117,1 milyon dolar ile açılış yaptı. Listenin 2. sırasında ise "O" haricinde listeye girebilen tek vizyon tazesi film Home Again yer buldu. Romantik komedi türündeki film açılışını 9 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. filmi vizyondaki 4. haftasını kutlayan Belalı Tanık oldu. Komediyle aksiyonu harmanlayan film haftasonunda 4,8 milyon dolar kazandı. Başrollerine çenesi düşük anti-kahraman Deadpool olarak gönüllerde yer eden Ryan Reynolds ve usta oyuncu Samuel L. Jackson'ı yerleştiren film 4 haftada toplam 64,8 milyon kazanırken, bütçesi ise 30 milyon dolar...

    Listenin 4. sırasında yer alan film ise Annabelle: Kötülüğün Doğuşu oldu. Korku Seansı evreninin ilk spin-off mahsülünü 2. devam halkasıyla seyircilerin karşısına çıkaran film 5. haftasında 4 milyon dolar ile kapanış yaptı. 15 milyon dolar bütçeli film 96,2 milyon dolar kazanmış durumda... Listenin tam ortasında ise başrollerine Yenilmezler'in Hawkeye'ı Jeremy Renner ve Scarlet Witch'i Elizabeth Olsen'ı oturtan Wind River yer buldu. Vizyondaki 6. haftasını kutlayan film bu hafta 3,2 milyon dolar gişe elde etti. Listenin 6. sırasındaki film ise vizyonun animasyon kontenjanından geldi. Animasyon türündeki Balerin ve Afacan Mucit 3. hafta kapanışını 2,5 milyon dolar ile yaptı. Listenin 7. filmi Marvel çizgi roman kahramanları arasında hayranların gönlüne taht kuran Örümcek Adam'ın yeni nesil uyarlaması Örümcek-Adam: Eve Dönüş oldu. İngiliz oyuncu Tom Holland'ın başarıyla beyaz perdeye yansıttığı kahramanın yeni uyarlaması 10. haftasında 2 milyon dolar gişe elde etti. 175 milyon dolar bütçeli film şu ana dek 327,7 milyon dolar kazandı. 

    Listenin son üç'ünü açan film ise başarılı yönetmen Christopher Nolan imzalı savaş dramı Dunkirk oldu. Mucize olarak görülen Dunkirk tahliyesini farklı insanların kesişme hikayeleriyle harmanlayarak anlatan başarılı yapım 8. haftasında 1,9 milyon dolar kazandı. 100 milyon dolar bütçeli film şu anda 183,1 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin 9. sırasında Oscar ödüllü yönetmen Steven Soderbergh'i emekliliğinden döndüren Şanslı Logan yer buldu. Başrollerine Channing TatumAdam Driver ve Daniel Craig'i yerleştiren yarış ve soygun macerası 4. hafta kapanışını 1,8 milyon dolar ile yaptı. Sanal dünyanın renkli ifade ikonlarının macerasını temel alan eğlenceli animasyon Emoji Movie ise bu hafta 1 milyon dolar gişe ile son sırada yer aldı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top