Hesabım
    Ayla'nın Bodrum Galası Gerçekleşti

    Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda Ayla da izleyici ile buluştu..

    Türkiye'nin bu yılki Yabancı Dilde En İyi Film Oscar adayı olduğu geçtiğimiz günlerde açıklanan Ayla'nın galalar yolculuğu başladı. Ayla, Bodrum Türk Filmleri Haftası çerçevesinde düzenlenen açık hava galası ile izleyici ile buluştu. 

    Galanın ardından gerçekleşen basın toplantısına, filmin yapımcısı Mustafa Uslu, yönetmen Can Ulkay, oyuncular İsmail Hacıoğlu, Taner Birsel, Caner Kurtaran, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya ve Nilgün Kasapbaşoğlu katıldı. Basının sorularını yanıtlayan ekip, gerçek bir hayat hikayesinden alınan ve global bir proje olan Ayla'nın çekim sürecinde yaşananları anlattı.

    Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, Türk filmleri Amerika pazarında neden kendine yer bulamıyor sorusuna, "Bu memlekette yaşanmış ve anlatacak çok hikaye var. Ayla da o binlerce hikayeden sadece biri. Biz sadece bu hikayeyi yakaladık. Böyle evrensel hikayeler anlatıp, onların standartlarına uyarsak çok daha iyilerini yapabiliriz." dedi. Önümüzdeki günlerde Müslüm Gürses'in hayat hikayesini anlatacak olan filmin çekimlerinin de başlayacağını duyuran Uslu, ayrıca bir projelerinin de 1943'teki  Rodos'un Alman İşgali sırasında 42 kişinin hayatını kurataran Başkonsolos Selahattin Ülkümen'in hikayesi olacağını söyledi.

    Oscar yolunda ilerleyen Ayla, önümüzdeki günlerde Los Angeles Paramount Stüdyoları’nda gerçekleşecek olan Hollywood Türk Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilecek ve ardından diğer festivallerde de boy göstererek Oscar yarışında ben de varım diyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top