Hesabım
    "Daha"nın Festival Yolculuğu Devam Ediyor!

    "Daha", Hollanda'nın ardından, Batum ve Kanada yolcusu!

    Yeraltı edebiyatının başarılı yazarı Hakan Günday'ın aynı isimli romanı beyazperdeye uyarlanan Daha, büyük ödül Kristal Küre için yarıştığı 52. yılını kutlayan Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nden aldığı En İyi Afiş Ödülü’nün ardından festival yolculuğuna devam ediyor. Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını üstlendiği sinema filmi, son olarak 8-17 Eylül tarihleri arasında 19’uncusu gerçekleşen Hollanda Uluslararası Film Festivali Film by the Sea’de sinemaseverlerle buluşmuştu.

    "Daha"nın Eylül ayındaki bir sonraki durağı 17-24 Eylül tarihleri arasında Batum’da gerçekleşen Uluslararası Art House Film Festivali olacak. ‘Uluslararası Yarışma’ seçkisinde yer alan ve büyük ödül için yarışan ‘DDaha’, 20 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında Kanada’da düzenlenen Calgary Uluslararası Film Festivali’nde Dünya Sineması seçkisinde gösterilecek. Film ekibi buradaki gösterimlerin ardından hız kesmeden soluğu Bergen Uluslararası Film Festivali için Norveç’in Bergen şehrinde alacak. 

    Babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan 14 yaşındaki Gaza’nın yaşadıklarını, baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatan film proje aşamasında Saraybosna Film Festivali Cinelink, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum’a katılmıştı.

    Türkiye prömiyerini bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali’nde yapacak olan film, The Hollywood Reporter'dan "Etkileyici bir ilk film! Onur Saylak, zor bir konuyu, etkileyici bir yönetmenlik güveniyle işleyen çok yetenekli bir hikâye anlatıcısı...", Variety'den "İşçiliği ve performansları ile etkileyici bir film" ve Screen Daily'den "Dünya'nın çirkinliklerini, ironik bir şekilde çekici görüntü ve ses kullanımıyla perdeye aktarmış" gibi yorumlar aldı.

    Dram türü Daha kaçak göçmenler üzerinden büyük bir insanlık dramını anlatıyor. Filmde yönetmen koltuğunu üstlenen Onur Saylak'a eşi Tuba BüyüküstünAhmet Mümtaz TaylanPervin BağdatHayat Van EckUğur AslanTurgut Tunçalp ve Tankut Yıldız gibi oyuncular eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top