Hesabım
    24. Adana Film Festivali'nde Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Adana Film Festivali ‘Onur Ödülleri’ sahiplerini buldu..

    Bu yıl 24. kez yapılan Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında verilen ‘Onur Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Usta sanatçılar Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, Hümeyra, Temel Gürsu, Şemsi İnkaya ve Arif Keskiner’e Onur Ödülü verildi. Ayrıca bu yıl ilk kez verilen Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü'nü de Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu aldı. Adana Sheraton Oteli’nde düzenlenen ödül törenine ünlü sanatçılar Nuri Alço, Selma Güneri, Süleyman Turan ve Yusuf Sezgin de katıldı.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün açılış konuşmasının ardından, gecenin sunucusu Dolunay Soysert, ulusal ve uluslararası yarışma filmlerini tanıttı ve ardından ödüller takdim edilmeye başlandı.

    Hüseyin Sözlü ilk olarak şarkıcı, besteci, söz yazarı, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Hümeyra’ya onur ödülünü verdi. Hümeyra’nın ardından Türk sinemacılığın bilimsel arşivini oluşturan bilim adamı Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, prodüktör-yazar Arif Keskiner, oyuncu Şemsi İnkaya ve Temel Gürsu onur ödüllerini aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top