Hesabım
    "Daha" Türkiye Prömiyerini Yaptı!

    "Daha" Adana Film Festivali’nde yerli seyirciyle buluştu.

    52. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Hollanda Uluslararası Film Festivali Film by the Sea, Uluslararası Art House Film Festivali ve Calgary Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivallerin katılımcısı Daha filmi, dün akşam itibariyle 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nde ulusal prömiyerini yaptı.

    Yeraltı edebiyatının başarılı yazarı Hakan Günday'ın aynı isimli romanı beyazperdeye uyarlanan Daha, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan 14 yaşındaki Gaza’nın yaşadıklarını, baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatıyor. 

    Yönetmen koltuğunu Onur Saylak'ın üstlendiği "Daha" filmi, The Hollywood Reporter'dan "Etkileyici bir ilk film! Onur Saylak, zor bir konuyu, etkileyici bir yönetmenlik güveniyle işleyen çok yetenekli bir hikâye anlatıcısı...", Variety'den "İşçiliği ve performansları ile etkileyici bir film" ve Screen Daily'den "Dünya'nın çirkinliklerini, ironik bir şekilde çekici görüntü ve ses kullanımıyla perdeye aktarmış" gibi yorumlar aldı.

    Tuba BüyüküstünAhmet Mümtaz TaylanPervin BağdatHayat Van EckUğur AslanTurgut Tunçalp ve Tankut Yıldız gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran filmin dün akşamki gösterimine, yönetmen Onur Saylak, yazar Hakan Günday, oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kağan Uluca, Onur Akgülgil, Ahmet Melih Yılmaz ve Pervin Bağdat katıldı. Gösterimin ardından seyircilerle gerçekleştirilen söyleşide Onur Saylak; “Daha bizim zamanımızı anlatan bir film” dedi.

    24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali 30 Eylül Cumartesi akşamı düzenlenecek ödül töreni ile kapanışını yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top