Hesabım
    ABD Box Office: "O" Yeniden Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta korku var. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Kingsman: Altın Çember, bu hafta itibariyle hakimiyetini listenin bir önceki galibine iade etti. Listede bu hafta 3 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi korku edebiyatının ustası Stephen King'in romanından beyaz perdeye uyarlanan O filmi oldu. Gelmiş geçmiş en iyi Eylül ayı açılışı ve korku filmleri arasında en iyi haftasonu gişe rakamı rekorlarını kırarak vizyona giren film, 4. haftasında kapanışını 17,3 milyon dolar ile yaparak, bir kez daha liste başına geri döndü. Listenin 2. sırasında vizyonun tazelerinden Barry Seal: Kaçakçı yer buldu. Tom Cruise başrollü aksiyon filmi açılışını 17 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. filmi ise Taron Egerton'ın asi ajan Eggsy'sini bir kez daha seyircilerle buluşturan Kingsman: Altın Çember oldu. Colin FirthMark StrongHalle BerryChanning TatumJulianne Moore ve Jeff Bridges gibi birbirinden başarılı isimleri kadrosunda bulunduran devam halkası 2. hafta kapanışını 17 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 104 milyon dolar olan filmin kadrosunu rahatlıkla çıkartması bekleniyor.

    Listenin ilk 3'ü sona ererken, sıralamayı bir animasyon yapımı takip etti. Listenin 4. sırasında vizyonun animasyon kontenjanından gelen LEGO Ninjago Filmi yer buldu. Çocukluğumuzun sevilen sarı oyuncaklarının yeni macerası 2. haftası itibariyle 12 milyon dolar gişe elde etti. Listenin tam ortasında kült korku filmi yeniden çekimi Çizgi Ötesi yer aldı. Yıldız kadrosuyla, aşina olduğumuz hikayeyi yeniden beyaz perdeye uyarlayan yapım açılışını 6,7 milyon dolar kazandı. Listenin ikinci yarısını ise bir tenis mücadelesi açtı. Billie Jean King ve Bobby Riggs arasında geçen ikonik tenis mücadelesini konu edinen Ezeli Rekabet 2. haftasında 3,4 milyon dolar kazandı. Hollywood'un hızla yükselen oyuncularından Dylan O'Brien'ı başrolüne yerleştiren Suikastçı, 3. hafta kapanışını 3,3 milyon dolar ile 7. sırada gerçekleştirdi. 33 milyon dolar bütçeli filmin 3. haftasında elde ettiği gişe rakamı ise 31,8 milyon dolar...

    Listenin 8. sırasında ise Home Again yer buldu. Romantik komedi türündeki film 4. hafta kapanışını 1,7 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. sırasında vizyonun tazelerinden Til Death Do Us Part yer alırken, listenin son filmi ise Açlık Oyunları'nın Katniss Everdeen'i, X-Men'in yeni nesil Mystique'i, Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Skyfall ile ikonik Bond kötüsü olarak gönüllere yerleşen Oscar ödüllü Javier Bardem'i başrollerine yerleştiren anne! oldu. Bir Rüya İçin AğıtSiyah Kuğu ve Jackie gibi başarılı filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin yönetmen koltuğunu üstlendiği yapım 3. haftasında 1,4 milyon dolar kazandı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top