Hesabım
    Pera Film’de Bosna Ezgileri!

    Pera Film, Bosna-Hersek’i anlatan 6 filme ev sahipliği yapıyor.

    Pera Film, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle Bosna Ezgileri başlıklı bir film programına ev sahipliği yapıyor. 20-28 Ekim 2017 tarihleri arasında seyircilerle buluşacak program kapsamında farklı müzik türleri ve müzikle kurulan ilişkiler üzerinden Bosna-Hersek’i anlatan 6 film gösterilecek.

    Ücretsiz olarak izlenebilecek program kapsamında;  İstanbul’da bir restoranda duyduğu bir şarkının peşine düşen Adela Peeva’nın Balkanlar’a yolculuğunu anlatan Chia e tazi pesen, gittiği her ülkede gururla sahiplenilen bu melodinin üzüntü, neşe ve sürprizlerle dolu hikayesini anlatıyor. Bu yıl Saraybosna Film Festivali’ne de davet alan Sali S. Saliji’nin Sevdalinka isimli filmi ise, bu müziğin icracıları ile tanıştırıyor ve hikayelere ortak ediyor. Pek çok festivalden ödüllerle dönen Gianluca Loffredo’nun Saraybosna’da Sigara İçmek Yasak filmi eski Yugoslav-Bosnalı grup “Zabranjeno pusenje” yani “Sigara içmek yasak” isimli efsanevi rock grubunun, az bilinen arşiv görüntülerini içeriyor. Sevdah filmi ise izleyicleri, ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor.

    Pera Film programına paralel olarak Sevdah filminin başrol oyuncusu müzisyen Damir İmamović, 20 Ekim Cuma günü Pera Müzesi’nde bir konser gerçekleştirecek. 21 Ekim Cumartesi günü ise, film gösterimi ardından, Balkan müziği araştırmacısı, müzisyen Muammer Ketencoğlu ile İmamović bir söyleşi gerçekleştirecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top