Hesabım
    Lars Von Trier Taciz İddialarını Reddetti!

    Ünlü yönetmen Björk'ün iddialarını yalanladı.

    Melankoli, DogvilleAntichrist ve Dancer in the Dark gibi unutulmaz yapımların yönetmeni Lars von Trier'den, kendisini tacizle suçlayan İzlandalı sanatçı Björk'e cevap geldi.

    Yönetmenin 2000 yapımı "Dancer in the Dark" filminde rol alan Björk, birkaç gün önce Facebook üzerinden bir açıklama yayınlamıştı. Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'in tacizleri hakkında öne çıkan kadınlardan ilham aldığını söyleyen sanatçı, "Dancer in the Dark" çekimleri sırasında von Trier'in tekrar tekrar kendisine yaklaşmaya çalıştığını ancak kendisinin bu girişimleri reddettiğini belirmiş, bunun bedeli olarak da yönetmen ve film ekibi tarafından "çalışılması zor biri" olduğuna dair sahte bir imaj çizildiğini açıklamıştı. 

    Ünlü yönetmenden iddialara cevap gecikmedi. Danimarka gazetesi Jyllands-Posten'a konuşan yönetmen, "İddialar doğru değil ancak Björk ile iyi geçinmediğimiz bir gerçek" diye belirtti. Yönetmen ayrıca filmde Björk'ün performansını, "filmlerimdeki en iyi performanslardan biriydi" diye tanımladı.

    Pek çok filmde yönetmenle birlikte çalışmış olan yapımcı Peter Aalbaek Jensen ise, "Benim hatırladığım kadarıyla asıl kurbanlar bizlerdik. O kadın Lars'tan, benden ya da yapım şirketimizden çok daha güçlüydü. Her şeyi yönetmen istiyordu" diye konuştu.

    "Dancer in the Dark" sette yaşanan çalkantılara rağmen Cannes'dan Altın Palmiye almayı başarmış, aynı zamanda Cannes'dan Björk'e "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü de kazandırmıştı. Film, "En İyi Müzik" dalında Oscar adaylığını da elde etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top