Hesabım
    Jim Carrey'nin Kaufman'ı "Jim & Andy" ile Geri Döndü!

    "Jim & Andy: The Great Beyond – Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton"dan fragman geldi.

    Netflix'in yeni belgeseli "Jim & Andy: The Great Beyond – Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton"tan fragman geldi. Belgeselin konusu ise Man on the Moon filminde ünlü komedyen Andy Kaufman'a hayat veren komedinin efsanevi yüzlerinden Jim Carrey'nin Kaufman'a dönüşüm süreci!

    Yönetmenliğini Chris Smith'in üstlendiği VICE Documentary Films yapımı belgesel, Carrey'nin Kaufman'ı canlandırdığı filmin setinden gelen neredeyse 100 saatlik görüntüden derlendi. Carrey 4 ay boyunca Kaufman'ı layıkıyla yansıtabilmek için derin bir odaklanma süreci geçirmişti. 

    1999'da kült komedyeni canlandırması için seçilen Carrey, set ekibinin alışık olmadığı bir odaklanma ile işe başladı. Kaufman'ın ailesi ve arkadaşlarının eksik olmadığı kalabalık film setinde Kaufman'ın kimliğine bürünen komedyen, set aralarında bile karakterin dışına çıkmadı. Sette Kaufman ya da onun komedilerinde sıklıkla kullandığı salon şarkıcısı alter ego karakteri Tony Clifton olarak dolaşan Carrey'nin role adanmışlığı ve inandırıcılığı o kadar yüksekti ki set ekibi Carrey'ye seslenirken, o gün yansıtmayı seçtiği karaktere göre "Tony" ya da "Andy" diye hitap ediyorlardı. Carrey, hem komedyen hem de komedyenin yarattığı alter ego karakteri için tamamen özgün ve birbirinden farklı karakterler yaratmayı başarmıştı.

    Carrey filmdeki performansıyla film eleştirmenlerinden yüksek övgüler almanın yanı sıra Altın Küre ödülünün de sahibi oldu. Başarılı performansın temelini attığı dönüşüm ve odaklanma süreci de "Jim & Andy: The Great Beyond – Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton" belgeseli ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Carrey 18 yıl aradan sonra geriye dönüp bakarak kendi hayatı ile Kaufman arasındaki paralellikleri, Andy ve Tony karakterlerini canlandırırkenki deneyimlerini ve kariyerindeki süreci seyircilerle paylaşıyor. 

    Belgesel 17 Kasım'da Netflix'te olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top