Hesabım
    "Star Wars: Son Jedi"da Finn Zor Durumda!

    "Star Wars: Son Jedi" 15 Aralık'ta vizyonda!

    Bilim kurgu ile fantastik türünü birleştiren, beyaz perdenin en uzun soluklu serilerinden Star Wars, artık yoluna yeni nesil kahramanlarla devam ediyor. Han Solo, Luke Skywalker, Darth Vader, Prenses Leia gibi ikonik karakterleri beyaz perdeye kazandıran serinin 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi'den yeni bir set karesi yayınlandı. Gelen karede artık genç kahramanlara odaklanan serinin başrollerinden Finn'i görüyoruz.

    Typical Monday

    BOYEGA (@johnboyega)'in paylaştığı bir gönderi ()

    John Boyega'nın canlandırdığı Finn, serinin 7. halkası Star Wars: Güç Uyanıyor'da karşımıza çıkmış, öldürülme pahasına yeni Galaktik Cumhuriyet'i tahttan indirip galaksinin kontrolünü ele geçirmeyi hedefleyen "İlk Düzen"i terk ederek Direniş'in safına katılmıştı. Ancak Rey'i kurtarmaya çalışırken "İlk Düzen"in en önemli savaşçılarından Kylo Ren ile karşılaşmasının ardından komaya girmişti. Setten gelen bu kare Finn'in komada olduğu zamana mı ait, yoksa 8. devam halkasında başına daha farklı bir kaza mı geliyor, henüz bilmiyoruz.

    "Star Wars: Güç Uyanıyor"da  gördüğümüz kadarıyla Starkiller Üssü General Hux'un umduğu gibi sonuç vermemiş ve Direniş'le birlikte Rey'in de Kylo Ren'i alt etmesi sayesinde, Cumhuriyet'in yıkılması planı gerçekleşmemişti. Üstelik bunların üstüne filmin sonunda gördüğümüz üzere uzun zamandır kayıp olan ve artık bir mit kabul edilen jedi ustası Luke Skywalker da Rey tarafından bulunmuştu. Han Solo ile Leia'nın oğlu olan Kylo Ren'in Skywalker'dan aldığı jedi eğitimini terk edip karanlık tarafa geçmesinin ardından suçluluk duygusuyla sırra kadem basan Skywalker da Direniş'e geri dönmesi ve evrenin refahı için savaşması bekleniyor. 

    Filmde orijinal üçlemenin Luke Skywalker ve Prenses Leia'sı Mark Hamill ile Carrie Fisher da yer alıyor. Akademi ödüllü Benicio Del Toro, Akademi ödülü adayı Laura Dern ve Kelly Marie Tran serinin yeni yüzleri olurken, Daisy Ridley Rey, Lupita Nyong’o Maz Kanata, Oscar Isaac Poe Dameron, Domhnall Gleeson General Hux, Anthony Daniels C-3PO, Gwendoline Christie Captain Phasma ve Andy Serkis Snoke olarak seriye geri dönecek. Filmin kötü adamı Kylo Ren ise bir kez daha Adam Driver tarafından canlandırılacak.

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Rian Johnson'ın üstlendiği devam halkası ülkemizde 15 Aralık'ta vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top