Hesabım
    Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin Açılış Filmi "Suburbicon"'

    5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali 17 Kasım'da başlıyor!

    Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin açılış filmi belli oldu. 17 Kasım'da başlayacak olan festivali, başarılı oyuncu George Clooney'nin yönetmen koltuğunda oturduğu yeni filmi Suburbicon açacak!

    Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan kara komedi 1950’lerde geçiyor ve karanlık olduğu kadar eğlenceli bir banliyö kabusunu gözler önüne seriyor. Matt Damon ve Julianne Moore’un başrolünü paylaştığı filmin senaryosunda ise usta yönetmen kardeşler Ethan Coen ve Joel Coen imzası var. Geçtiğimiz ay dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden George Clooney’e Fondazione Mimmo Rotella Ödülü’nü, Julianne Moore’a ise Franca Sozzani Ödülü’nü kazandırmıştı.

    Festival 17-26 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Yarışma kapsamında bir film 50.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e uzanırken; erkek oyuncu, kadın oyuncu, senaryo, sinematografi ve kurgu dallarında toplamda 100.000 TL’yi aşkın para ödülü dağıtılacak. Programın 6 Kasım’da açıklanacağı festivalin biletleri ise aynı gün mobilet.com’da satışa sunulacak. Gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top