Hesabım
    7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başladı!

    Açılış dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti.

    "Herkes için adalet" sloganıyla yola çıkan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl 7. yaşını kutluyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış ile start verdi.

    Pınar Altuğ ve Yekta Kopan’ın sunduğu gecede konuşan Festival Başkanı Prof Dr. Adem Sözüer festivalin her geçen gün dinamikleşen yapısına ve toplumların adalet ve barış isteğine dikkat çekti. Mültecilerin dünyadaki konumlarına da değinen Sözüer; akademik ve film kısmının her sene özenli bir şekilde hazırlanıp seyircilerin ve katılımcıların dikkatine sunulduğundan da bahsetti.

    Festivalin onur ödülleri de törende sahiplerini buldu. Akademik dalda adalet üzerine çalışmaları ve bu alana olan bilimsel katkısı nedeniyle, akademik onur ödülü, bu yıl Profesör Doktor Claus Roxin’e verilirken, sinema onur ödülü ise adalet üzerine çektiği filmlerle, Türk sinemasının unutulmaz ismi Erden Kıral’a sunuldu. Erden Kıral ödülünü usta oyuncu Menderes Samancılar’ın elinden aldı.

    Hitler’in düşmesinden sonraki karmaşık süreçte Amerika’ya gitmeye çalışan yedi arkadaşın hikayesini anlatan, Sam Garbarski imzalı Bye Bye Germany / Elveda Almanya festivalin açılış filmi olarak seyircilerle buluşarak açılışı sonlandırdı.

    Festival bu yıl yine ‘Yarışma’, ‘Panorama ve ‘İz Bırakanlar’ seçkisiyle seyircinin karşısına çıkacak, bu bölümler kapsamında 30 tane uzun metrajlı film seyirciyle buluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam on film yarışıyor. En iyi film 10.000 Euro ödül alırken, seyircilerin yarışma filmleri arasından seçtiği filme ise Habertürk seyirci ödülü verilecek.

    Festival bu yıl uzun ve kısa film yarışmaları, gösterimlerin yanı sıra düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları ile Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City’s sinemalarında seyirciyle buluşacak. Festivalin ayrıntıları için http://www.icapff.com ziyaret edilebilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top