Hesabım
    "Buğday" Tokyo Film Festivali'nin Yıldızı Oldu!

    "Buğday" büyük ödülün sahibi oldu.

    Bal (2010)” filmiyle Berlin Film Festivali'nden dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan “Altın Ayı” ile dönen Semih Kaplanoğlu yeni bir başarıya daha imza attı. Kaplanoğlu'nun son filmi Buğday, Tokyo Film Festivali'nde büyük ödülün sahibi oldu.

    İnsanoğlunu kurtarmak adına distopik bir dünyada buğday arayışına giren bir adamın hikayesini temel alan bilim kurgu masalı "Buğday"ın yönetmeni, senaristi ve yapımcısı olan Kaplanoğlu, ödülün yanı sıra 50 bin dolarlık para ödülünü de kucakladı. 

    Festivalin jüri başkanlığını üstlenen usta oyuncu Tommy Lee Jones, bu kararın oy birliği ile verildiğini belirterek, "Filmin miti ve gerçekliği sunuş biçiminden çok etkilendik" dedi. Usta oyuncu, "Jürideki isimler isterlerse yarışan 15 filmin hepsinde bir kusur yakalayabilir. Ancak en iyi film festivallerinin amacı yönetmenleri, sıkı ticari taleplerden azledebilmektir. Büyük patlamalar, kameraya doğru tutulan silahlar, yardıma muhtaç güzel kadınlar, ergenlik çağındaki süper kahramanlar beklentimiz yok" diye belirtti.

    Başrollerinde Jean-Marc BarrErmin BravoGrigory Dobrygin ve Cristina Flutur'un yer aldığı "Buğday"ın çekimleri ABD, Almanya ve Türkiye’de gerçekleştirildi. Görüntü yönetmenliğini Giles Nuttgens'in üstlendiği dram yapımı Türkiye'den Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TRT ve Galata Film ortaklığıyla çekildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top