Hesabım
    "Sevan Bıçakçı: İstanbul’u Mücevhere Sığdıran Usta" Ankara'da!

    Uzun metraj belgesel filmi CerModern’de Ankaralı izleyicileriyle buluşuyor.

    Mesleğe 12 yaşında Kapalıçarşı’da çırak olarak başlayan ve Kapalıçarşı’nın 600 yıllık yerleşik mücevher geleneğine kafa tutarak kendisine özgü bir yol izlemeyi tercih eden Sena Bıçakçı'nın hayatı film oldu. Dünyaca ünlü bir mücevher ustasının sıra dışı hikâyesini anlatan "İstanbul’u Mücevhere Sığdıran Usta" isimli uzun metraj belgesel film 11 Kasım Cumartesi günü saat 16:00’da CerModern’de Ankaralı izleyicileriyle buluşuyor.

    Zanaatkârlar ve sanatçılardan oluşan ekibinde, heykeltıraş, ressam, mine ustası ve hattat gibi pek çok farklı sanatkarlar bulunan mücevher ustası, tümdünyada tasarımlarıyla ödüller kazanıyor ve "Yüzüklerin Efendisi" olarak anılıyor.

    Hollywood yıldızlarının, ünlü koleksiyonerlerin, müzelerin radarındaki mücevher ustasını temel alan belgesel film, Bıçakçı’nın hayat hikâyesini zümrüt bir yüzüğün tasarım ve yapım sürecine paralel olarak anlatıyor. Dünyanın önde gelen mücevher uzmanları, yazarlar, akademisyenler, ailesi, ustaları, meslektaşlarının tanıklığında, Bıçakçı’yı özgün bir müzik, ustaca kurgulanmış çekimlerle adeta görsel bir şölenle anlatan belgesel, ücretsiz olarak izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top