Hesabım
    X-Men Marvel Evrenine Geri mi Dönüyor?

    Marvel ve 20th Century Fox anlaşması ünlü çizgi roman kahramanlarını bir araya getirebilir!

    Marvel çizgi romanları hayranlarının en büyük hayallerinden biri, X-Men ile Yenilmezler'i bir arada görebilmektir. Aynı kadrajda, yan yana ya da karşı karşıya da olsa, iki çizgi roman ekibinin aynı evreni paylaşması, aynı zaman çizelgesinde yer alması Marvel hayranları için şenlik havası anlamına gelir. Ne yazık ki bu kurgusal karakterlerin haklarının farklı yapım şirketlerinde olması bu hayalin gerçekleşmesini imkansız kılıyor. Ya da "kılıyor-du" demek daha mı doğru olur?...

    Dün gündeme bomba gibi düşen bir habere göre Marvel'ın yapım ortağı Disney, Marvel'ın 20th Century Fox tarafından hakları saklı tutulan Fantastik Dörtlü ve X-Men için pazarlık yapma niyetinde. The Hollywood Reporter'da yer alan habere göre; iki şirket geçtiğimiz haftalarda çizgi roman karakterlerinin beyaz perde ve televizyon hakları için görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak ortada henüz resmi bir pazarlık süreci yok. 

    Marvel 1990'lı yıllarda yaşadığı finansal krizin sonucu olarak pişman olacağı bir kararla, kimi çizgi roman karakterlerinin haklarını farklı yapım şirketlerine satmıştı. Bu sürecin sonucunda Universal Hulk'ın haklarını, Sony Örümcek-Adam'ın haklarını ve Fox da Fantastik Dörtlü ile X-Men'in haklarını satın almıştı. Hatasını fark eden Marvel, geçtiğimiz yıllar içinde Hulk ve Örümcek-Adam'ın haklarını geri almayı başarmış ve iki karakteri de Yenilmezler ekibine dahil edebilmişti. Mark Ruffalo'nun canlandırdığı Hulk karakteri Marvel hayranlarınca çok sevilirken, genç oyuncu Tom Holland'ın yeni nesil Örümcek-Adam'ı kısa sürede fenomen olmuş ve solo filmiyle birlikte geniş kitlelerce hayran kazanmıştı.

    Ortada bir umut ışığı olsa da, ihtimaller biraz zayıf görünüyor. Zira Fox, X-Men filmlerinden oldukça yüksek gişeler elde ediyor ve satmaya yanaşmayabilir. Ancak Marvel'ın sayısız çizgi romanının yaratıcısı Stan Lee, Eylül ayında çizgi roman hayranlarının gönlüne su serpecek açıklamalarda bulunmuştu. Marvel'ın er ya da geç çizgi roman kahramanlarını yeniden bir araya getireceğini açıklayan Lee, "Endişelenmeyin. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bakmaya zamanınızın kalmayacağı kadar çok Marvel süper kahramanı göreceksiniz" demişti.

    X-Men ve Yenilmezler'in aynı evreni paylaşması harika olurdu! Siz ne dersiniz? 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top