Hesabım
    7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni dün akşam düzenlendi.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu. Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda düzenlenen ve kısa tanıtım filmiyle başlayan törene, sinema ve akademi camiasından birçok isim katıldı. Ödül töreninde Hırvatistan eski Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic ile jüri üyeleri Demet Evgar ve Funda Eryiğit de hazır bulundu.

    Festivalin direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci, törende yaptığı konuşmada, bu yıl "Herkes İçin Adalet" temasıyla gerçekleştirilen festivalde, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi.

    Gecede, Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması "En İyi Film Ödülü"nü, "Erkekler Ağlamaz" filmiyle Alen Drljevic aldı. Yönetmene 10 bin avro değerindeki ödülünü TRT adına TV Dairesi Başkan Yardımcısı Cemil Yavuz verdi. Uzun metraj dalında "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen yönetmen ise "Sofya Taksi" filmiyle Stephan Komandarev oldu.

    Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması "En İyi Film" ödülünü ve 2 bin 500 avroluk para ödülünü de "İki Parça" filmiyle Murat Uğurlu kazandı. Gecede, kısa film dalında "Jüri Özel Ödülü" ise "Cumartesi Düşü" filminin yönetmeni Alper Kızılboğa'ya verildi.

    Her yıl seyirciler tarafından oylama sistemiyle verilen "Habertürk Seyirci Ödülü"nü "Hemşire" filmiyle Dilek Çolak alırken, yapılan bir çekilişle, oy kullanan iki seyirciye 2018'de düzenlenecek festivalin filmlerini ücretsiz seyretme hakkı verildi.

    Festival, bugün gerçekleştirilecek film gösterimleri ve panellerin ardından sona erecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top