Hesabım
    7. Malatya Film Festivali Görkemli Bir Törenle Başladı!

    Malatya'da bir kez daha sinema rüzgarları esiyor.

    Su BAHADIR

    Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 7. kez sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Heyecanla beklenen festival, dün akşam 20.00'de başlayan törenle resmi olarak start verdi. Malatya Nikah Sarayı'nın Safir Salonu'nda gerçekleşen tören, sinema camiasından önemli simaların uğrak noktasıydı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenen festivalin açılışında renkli anlar yaşandı.

    Festival direktörü Suat Koçer ve Malatya valisi Ali Kaban, kürsüde konuşma yaparak festivalin Malatya ve Malatya halkı için ne kadar büyük bir değer olduğunun altını çizerken, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin daha da uzun soluklu olmasını temenni ettiler. 

    Festival seçkisinden yer alan filmleri içeren kısa videoların festivalde izlenebilecek yapımları tören katılımcılarına hatırlatmasının ardından, bu yıl içinde kaybettiğimiz değerli sinema sanatçıları da bir video ile anıldı. Zamansızca aramızdan ayrılan sanatçıların videosu sırasında destek alkışları durmadı. 

    Malatya Uluslararası Film Festivali'nin bu yılki Onur Ödülü sahipleri rol aldığı pek çok önemli filmle hafızalara kazınan, usta oyuncu Halil Ergün, seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam’a renk katan Belkıs Özener, kendine has duruşu ve filmleriyle Türk sinemasında derin izler bırakan yönetmen Mesut Uçakan ve Kuzey Afrika kültürünün zenginliğini filmlerine yansıtan usta yönetmen Nacer Khemir oldu. Uçakan, ortaya koyduğu sinemanın zamanında tepki almasına rağmen yılmadığını ve yaptığı işe sarıldığını belirtirken, çektiği zorluklara da değindi. Usta sinemacı; "Muhalif duruşumuzdan dolayı ki; bu bakış bir muhalefetti Türk sinemasına karşı, çok sıkıntılar çektik, çok acılar yaşadık, çok ötelendik, horlandık ama şimdi gün geldi, uluslararası bir festivalde onur ödülü takdim edildi. Demek ki onurlu şeyler yapmışız, onu takdir eden bir halk var" diye konuştu.

    Ergün ise uzun meslek hayatının ardından hatırlanmak ve takdir edilmenin mutluluğunun paha biçilemez olduğunu belirtti. Khemir, Türkiye'den "ikinci vatanım" diye bahsederek, "Kendimi evimde gibi hissediyorum" dediğinde, salonda alkışlar yankılandı. Törende aynı zamanda Güney Kore sinemasının önemli isimlerinden Dong Ho Kim’e ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülü verildi.

    Gecenin en gösterişli kısmı ise Yeşilçam'ın sesi Özener'in ödülünü alması oldu. Yeşilçam rüzgarları estiren kıyafetiyle sahneye çıkan Özener, ödülünü festivalin jüri başkanı olan usta Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit'in elinden aldı. Koçyiğit'in birlikte çalıştığı tüm oyuncular arasında kendisi için çok başka bir yere sahip olduğunu belirten Özener, "Birlikte çalıştığım kimseyi birbirinden ayırmadım ama Hülya'nın benim içimde bir izi vardır" diye konuştu ve oyuncunun zarafetinin ve asaletinin altını çizdi.

    Ödülünü almasının ardından sevilen Yeşilçam şarkılarını konuklar için seslendiren Özener'e, oğlu Barkın Özener de eşlik etti. Konuklara keyifli dakikalar yaşatan ikili, "Boş Çerçeve" parçasını da Koçyiğit'e armağan etti. Renkli performansın ardından tören sona erdi.

    Festival programı için festivalin resmi internet sitesi “malatyafilmfest.org.tr” adresine başvurulabilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top