Hesabım
    18. İzmir Kısa Film Festivali Başladı

    Altın Kedi Buca’da start aldı..

    Ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği 18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü sanatçı Su Soley’in verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşadı.

    Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras MuhiAli Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Davetliler, unutulmaz Yeşilçam aktörlerinin canlı heykelleriyle ve Merkez bahçesine kurulan film platosuyla karşılandı. Açılış gecesi, Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun hazırladığı  ‘Türk Sinemasından Portreler’ başlıklı serginin açılışıyla başladı. Türk sinemasının unutulmaz aktör ve aktrislerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi ünlü yönetmen Tunç Başaran sanatçı dostları ile birlikte açtı.

    18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top