Hesabım
    2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film yarışmasının kazananları belirlendi.

    DenizBank ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle düzenlenen 2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın ödül sahipleri belirlendi. Yarışmanın kazananları 15 Kasım tarihinde Raffles Otel’de düzenlenen törenle belli oldu. 

    Yarışmada senaryo dallında birincilik ödülüne “Kars’ı Unutma” isimli senaryosuyla Yakup Uygun layık görüldü. Ceylan Özgün Özçelik’in Kaygı yapımı ise ilk film kategorisinde büyük ödülü kazandı. Damla Sönmez’in sunuculuğunu üstlendiği gecede, İlham Gencer de misafirlere müzik ziyafeti sundu.

    Türkiye’nin kültür sanat yaşamına ve birikimine katkı sunmak hedefiyle, kurulduğu günden bu yana ‘Sanata Evet’ diyen DenizBank’ın 2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması Senaryo alanında birincilik ödülünü kazanan Yakup Uygun, Kars’ı Unutma 30 bin TL ve David Bourla’dan senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi İsmail Doğan- Daire 15.000 bin TL ve Onur Tükel’den senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Zehra – Ceylan Vurgun ise 10.000 bin TL ve Yeşim Gökçe’den senaryo danışmanlığı kazandı. Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanan eser ise 25.000 TL tutarındaki özel DenizBank ödülüne hak kazandı.

    Bu yıl yarışmanın içeriğinin genişletilerek ilk senaryo kategorisinin yanına “İlk Film” kategorisinin de eklendiğini, Türkiye ve yurtdışından yarışmaya toplam 478 başvuru yapıldığını kaydeden DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şunları söyledi; “Henüz ikincisini düzenlediğimiz projemizin geleceği açısından bu sayılar son derece umut verici. Sinema, biliyoruz ki bir hikaye anlatma, o hikaye etrafında bir dünya yaratma sanatı. Edirne’den Kars’a bu toprakların her karışından hikaye fışkırıyor. Fakat iyi hikaye, her zaman iyi senaryo anlamına gelmiyor. Projedeki iki yıllık tecrübem ile bu işin ciddi bir matematik, yol ve yöntem gerektirdiğini söyleyebilirim. 2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması ile umuyoruz ki, çok başarılı senaristler yetiştirmiş olan Türk sinemasına gönül veren yetenekleri, bu işi bir yol haritası dahilinde yapmaları yolunda destekleyeceğiz. DenizBank olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ‘Sanata Evet’ demeyi sürdüreceğiz.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top