Hesabım
    Bir "Dünya" Film Gezici Festival'de

    1-7 Aralık Ankara, 8-11 Aralık Sinop, 12-14 Aralık Kastamonu

    Gezici Festival bu yıl da, her yıl olduğu gibi yolculuğuna Ankara'da başlayacak, ardından 8 Aralık'ta Sinop ve 12 Aralık'ta son durağı olan Kastamonu'ya geçecek. Festivalin gelenekselleşen Dünya Sineması bölümü bu yıl yine ses getiren filmlerle dolu.

    Meksika’dan Çin’e, Saraybosna’dan ABD’ye, İran’dan Fransa’ya ve Filistin’e kadar dünyanın farklı ülkelerinden, çeşitli hikâyeleri beyazperdeye taşıyan, kurmaca veya belgesel sekiz film, Dünya Sineması 2017 Bölümü’nde izleyicilerle buluşacak.

    Bosna Hersek’in Oscar adayı, Erkekler Ağlamaz (Men Don’t Cry), Vivian Qu, ikinci filmi Melekler Beyaz Giyer (Angels Wear White), yönetmen Vahid Jalilvand’ın Tarihsiz, İmzasız (No Date, No Signature) adlı filmi, Türkiye’deki ilk gösterimi Gezici Festival’de yapılacak olan Filistin’in Oscar adayı Düğün Davetiyesi (Wajib), usta yönetmen Michael Haneke son filmi Mutlu Son, yine Türkiye’de ilk gösterimi yapılacak Matthew Heineman’ın son belgeseli Hayaletler Kenti (City of Ghosts), Amerikalı yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin belgeseli Chavela ve belgesel Mekânlar ve Yüzler (Faces Places) bu yıl seçkinin bu bölümünde izlenebilecek filmler.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top