Hesabım
    ABD Box Office: Listenin Tek Tazesi Zirveye Yerleşti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta animasyon var. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Justice League: Adalet Birliği, bu hafta zirveyi kaptırdı. Listede bu hafta yalnızca 1 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi, seyircilerine renkli bir öteki dünya deneyimi sunan animasyon macera Coco oldu. İlhamını Ölüler Günü'nden alan animasyon film, açılışını 49 milyon dolar gişe ile yaptı. Listenin tek yeni filmi olan Coco, bu rakam ile zirveye yerleşmiş oldu. Listenin 2. sırasında DC Comics'in sevilen süper kahramanlarını bir araya getiren Justice League: Adalet Birliği yer buldu. Marvel'ın neşeli tonuna zıt olarak daha karanlık bir çizgi izleyen Wonder Woman'lı, Batman'li süper kahraman macerası 2. haftasında zirveyi kaybederek 40,7 milyon dolar kazandı. Bütçesi tahmini olarak 300 milyon dolar civarında olan filmin bu gişeye ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu... Listenin 3. sırasında Hollywood'un güzel yıldızı Julia Roberts, komedinin olduğu kadar duygusal yapımların da sevilen yüzü haline gelen Owen Wilson ve çıkışını Gizli Dünya ile yapan, ardından Kabustan Gelen gibi yapımlarda karşımıza çıkan Jacob Tremblay'in başrollerini üstlendiği aile filmi Mucize yer buldu. August Pullman'ın ilham verici ve sıcak hikayesini anlatan film 22,3 milyon dolar ile 2. hafta kapanışını yaptı.

    Listenin ilk 3'ünün kapanışının ardından, bir kez daha bir süper kahraman atağı görüyoruz. Listenin 4. filmi İskandinav mitolojisinin ünlü şimşek tanrısı Thor'u bir kez daha beyaz perde ile buluşturan Thor: Ragnarok oldu. Marvel sinematik evreninin Chris Hemsworth tarafından canlandırılan süper kahramanı 3. solo filminin 4. hafta kapanışıyla birlikte 16,7 milyon dolar gişe elde etti. 180 milyon dolar bütçesini ikinci haftasından aşmayı başaran film, şimdiden 277,4 milyon dolar gişe elde etmeyi başardı. Listenin tam ortasında yılbaşı ruhunu yansıtan devam filmi Babalar Savaşıyor 2 yer buldu. İlk filmde tanıştığımız zıt karakterleri babalara bu kez dedeleri de ekleyen ve hepsini bir yılbaşı macerasında buluşturan film, 3. hafta kapanışını 13,2 milyon dolar ile yaptı. Şu ana dek 72,6 milyon dolar gişe elde eden filmin bütçesi ise 69 milyon dolar... Listenin ikinci yarısını ise bir dedektiflik gizemi açıyor. Kalabalık yıldız kadrosuyla dikkat çeken Agatha Christie uyarlaması Doğu Ekspresinde Cinayet, 3. hafta kapanışını 13 milyon dolar ile yaptı. 55 milyon dolar bütçeli film şu anda 74,2 milyon dolar kazanmış durumda... Listenin animasyon kontenjanından gelen The Star, 2. hafta kapanışını 6,8 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 20 milyon dolar olan film, bu hafta itibariyle kendi bütçesini aşmayı başarmış oldu. 

    Listenin 8. sırasında da vizyonun yılbaşı komedilerinden biri yer buldu. Geçtiğimiz senenin sürpriz hitlerinden Eyvah Annem Dağıttı'nın devam halkası A Bad Moms Christmas, 4. hafta kapanışını 5 milyon dolar ile yaptı. Sevdiğimiz asi anneleri bu sefer yılbaşı coşkusuyla sarıp sarmalayan devam halkasının 28 milyon dolarlık bütçesine karşılık 59,7 milyon dolar gişesi var. Listenin 9. sırasında ise dram filmi Roman J. Israel, Esq. yer alıyor. Denzel Washington ve Colin Farrell başrollü film, bu hafta 28 sıra yükselerek 4,5 milyon dolar gişe elde etti. Listenin son sırasını ise Venedik Film Festivali'nin yıldızı aldı. Cinayete kurban giden kızının soruşturmasını ilerletmek için attığı adımla kanun adamlarını kızdıran bir kadının trajikomik hikayesini anlatan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bu hafta 4,4 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top