Hesabım
    Çin Sineması ile "Randevu"nuz Var!

    İstanbul Uluslararası Film Festivali bu yıl fark yaratacak etkinliklerle geliyor.

    “Randevu İstanbul” bu yıl Çin Sinemasını konuk ediyor. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, CRI (China Radio International) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Çin’e Bak, Dünyayı Gör” adlı bu bölüm kapsamında günümüz “Çin Sineması”na odaklanıyor.

    1-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, “Çin’e Bak, Dünyayı Gör” bölümü kapsamında günümüz Çin Sineması'ndaki film üretimini tüm çeşitliliğiyle yansıtmayı hedefleyen 10 yeni filmden oluşan bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak. Festivale konuk olacak film ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan gösterimlerden sonra film ekipleri izleyiciyle buluşacak.

    Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan Çin yapımı ilk animasyon olan, Liu Jian’in filmi "İyi Günler", 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal kazanan, bu kez İstanbul seyircisinin karşısına çıkan Melekler Beyaz Giyer, Güney Çin’de küçük bir köyken Batı resim sanatının ünlü yapıtlarının taklit-üretiminin yapıldığı bir merkeze dönüşen Dafen’ın ve Van Gogh’un dünyasını daha yakından tanımak için Hollanda’ya gitmek isteyen köylü-ressam Zhao Xiaoyong’un belgesel öyküsü olan "Çin'in Van Goghları", Cannes 2017’nin Belirli Bir Bakış programında yankı yaratan, Çin’de katı kurallara bağlı olan iç göç sorununa, ülkenin kuzeyinden güneyine gelmiş Yang ailesinin öyküsü üzerinden bakan "Kayıp Gelecek", dünya galasını 33. Varşova Film Festivali’nde yapan "Eski Güzel Günler", Zhang Dalei'nin Taiwan Altın At Film Festivali’nde birincilik kazanan filmi "Yaz Bitti", Dong Libu’nun kısa öyküsünden uyarlanan, Çin ölçülerinde hayli yıkıcı olarak nitelenebilecek taşlama; "Karpuzu Öldürmek", Çin’in alt-orta sınıflarına, kadın sorununa da değinerek acı dolu bir bakış sunan "Özür Diliyorum", Çin popüler güldürü sinemasından tipik bir örnek "Babasının Oğlu" ve Senaryo yazarlığından yönetmenliğe geçen Mei Feng’in ilk filmi “Mr. No Problem” festival seçkisi kapsamında seyircilerle buluşacak.

    20. Randevu İstanbul’da “Çin’e Bak, Dünyayı Gör” bölümü kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra Odak Ülke ile Türkiye arasında hem kültürel alışveriş hem de sektörel iş birliği yaratmayı hedefleyen bir dizi etkinlik de gerçekleştirilecek. Çin Uluslararası Radyosu (CRI) ve BahçeşehirÜniversitesi iş birliğiyle bir gün sürecek “Çin – Türk Sinema Sektörleri Paneli” sinema yazarı Tunca Aslan moderatörlüğünde 2 Aralık Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

    Detaylı bilgi için; randevuistanbul.tursak.org.tr

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top