Hesabım
    "Magdalalı Meryem"den İlk Türkçe Fragman!

    Rooney Mara gelen fragmanda "Magdalalı Meryem" oluyor!

    İncil'de adı geçen Magdalalı Meryem'in hikayesi beyaz perdeye uyarlandı. Ejderha Dövmeli Kız ile yıldızı parlayan, ardından filmografisinde yer alan Carol ve Lion gibi yapımlarla başarı basamaklarını hızla tırmanan Rooney Mara, İncil'de Hz. İsa'nın en güçlü inananlarından olan Magdalalı Meryem'i canlandırıyor.

    Meryem, yaşadığı hayattan memnun olmayan genç bir kadındır. İçinde yaşadığı hiyerarşik yapının yorucu yükünü taşımaktadır. Ancak günün birinde, Meryem'in geleneksel ailesini geride bırakmasını sağlayan bir şey olur; Nazareth'li karizmatik İsa tarafından yaratılan yeni bir toplumsal hareket baş göstermiştir. Meryem bu ilk adımı atarak kendini hem her şeyi değiştirecek bir hareketin içinde hem de Kudüs'e varacak bir yolculuğun merkezinde bulacaktır...

    Yeni Ahit, Markos ve Yuhanna olmak üzere adının geçtiği İncillere göre, Meryem, öldükten ve gömüldükten sonra dirilen Hz. İsa'yı ilk gören kişi. Luka İncili'ne göre Hz. İsa'nın Farisilerden Simun'un evinde karşılaştığı ve günahlarını affettiği kadın, Mecdelli Meryem'dir. Bir başka inanca göre ise Mecdelli Meryem seks işçiliği suçundan dolayı taşlanırken Hz. İsa onu kurtarır ve onu doğru yola yöneltir.

    Master, Aşk ve Mantıksız Adam filmleriyle başarısını kanıtlayan Oscar adayı Joaquin Phoenix'in, Hristiyan inancının kutsal peygamberi Hz. İsa'yı canlandıracağı yapımın kadrosunda Chiwetel Ejiofor Petrus'u, Ryan Corr Joseph'ı, Tahar Rahim Judas'ı, Uri Gavriel Philip'i canlandıracak. 

    Filmin yönetmenliğini, Mara ile daha önce 6 Oscar adaylığı kazanan Lion'da birlikte çalışmış olan yönetmen Garth Davis'in üstlendiği filmin senaryosunda ise Helen Edmundson ve Philippa Goslett ikilisinin imzası var. "Magdalalı Meryem" ülkemizde 4 Mayıs 2018 tarihinde vizyona girecek!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top