Hesabım
    Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Başlıyor!

    Festival 20. yılında da dopdolu!

    Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu yıl 20. yaşını kutluyor! Festival, 1-7 Aralık 2017 tarihlerinde fark yaratacak etkinlikleri ve yeni bölümleriyle sinemaseverlerle buluşturuyor.

    Festival bugün yalnızca Zorlu Cinemaximum Salon 12 ile sınırlı kalacak. 11.00'de gösterilecek olan "Schumann'ın Bar Sohbetleri" filmi ile start veren festivalin seçkisi, Salt Galata Oditoryum'da da seyircilerle buluşacak. 

    Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz yıl çok ilgi gören “Gastronomi Randevusu” ve “Odak Ülke” bölümlerinin yanı sıra bu yıl dünya sinemasının yeni öneklerinin yer aldığı bir dizi özel gösterim; yerli sinemadaki yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi hedefleyen “İlk Randevu” bölümü; 14. Geleceğin Sineması yarışmasında finale kalan 19 öğrencinin TÜRSAK Vakfı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı

    destekle hayata geçirdiği kısa filmlerin yer aldığı “Geleceğin Sinemacıları” bölümü ve Çin yapımı 22 yeni kısa filmin sunulacağı “Çin’den İnsan Manzaraları” bölümleri ile seyirci karşısına çıkacak.

    20.Randevu İstanbul’un bu yılki geleneksel Onur Ödülü sinemamızın değerli yapımcı ve yönetmeni Necip Sarıcı’ya sunulacak. TÜRSAK Vakfı’nın kültüre ve sanata katkılarıyla fark yaratan isimleri onurlandırmak

    amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü ise Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Gazeteci, Yazar Doğan Hızlan’a takdim ediliyor.

    Detaylı bilgi için; randevuistanbul.tursak.org.tr

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top