Hesabım
    Suudi Arabistan Yeniden Sinemaya Kavuşuyor!

    Sinema salonu yasağı 35 yılın ardından kalkıyor...

    Suudi Arabistan'da 35 yıldır süregelen sinema yasağı kaldırılıyor! "Suudi vatandaşların ahlakını korumak" gerekçesiyle 35 yıl önce kapatılan sinema salonlarının yeniden açılacağı açıklandı. Önemli duyuru, Suudi Arabistan Kültür Bakanı Awwad Alawwad tarafından yapıldı.

    The Guardian'da yer alan habere göre Alawwad, 2018 yılında sinemaların yeniden açılacağını duyurdu. Bakan Alawwad; "Bu, krallıktaki kültür ekonomisinin gelişmesinde bir iz bırakan anı işaret etmektedir. Sinema salonlarını açmak ekonomik büyüme ve çeşitlilik için bir katalizör görevi görecek. Kültür sektörünü geliştirerek, yeni istihdam ve eğitim olanakları yaratacağımız gibi, krallığın eğlence seçeneklerini zenginleştireceğiz" diye konuştu. Alawwad, ilk sinema salonunun Mart ayında açılmasının planlandığını ve önümüzdeki 12 yıl süresince bu sayıyı 2 bin sinema salonuna ulaştırmayı planladıklarını açıkladı.

    Ülkedeki reformların arkasında Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın imzası var. Ülkeyi modernleştirmeyi hedeflediğini açıklayan Prens Muhammed bin Salman, kadınların spor müsabakalarını izlemeye gelebilmesi ve araç kullanabilmesinin de önünü açmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top