Hesabım
    9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali Başlıyor!

    9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'nin bu seneki programında Evimiz Neresi? ve Filistin bölümleri öne çıkıyor.

    Beş günde 40'a yakın filmi seyircilerle buluşturacak olan 9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali yarın başlıyor! 

    Hangi İnsan Hakları? Film Festivali dünyanın pek çok köşesinden hak ihlal ve mücadelelerini konu alan filmleri, uluslararası konukları, güncel meselelere dair forum ve söyleşi etkinlikleri ile 17 Aralık'a kadar devam edecek. Festival, İstanbul'da dört mekana yayılan, bir kısmı Diyarbakır ve Van'a da uğrayan dopdolu bir program sunuyor.

    Ana termasını "Evimiz neresi?" sorusu üzerine kuran festival; yerinden edilme, mültecilik ve sürgün hikâyelerinin toplandığı "Evimiz Neresi", Filistinlilerin acılı tarihi üzerine yapılmış en önemli filmleri seyirciyle buluşturan "Filistin: Balfour Deklarasyonu’nun 100. Yılı", Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu dönemi ele alan "Türkiye Nereye", çevreye verdiğimiz zararın boyutlarını gözler önüne seren "Çevre Hakları", Çeşitli ülkelerden benzer deneyimlerin paylaşıldığı "Queer Filmler", kadınların günlük zorlukları ve yaşadıkları baskıları anlatan "Kadın Hakları" bölümlerinde başarılı filmleri seyircilerle buluşturacak.

    Queer Filmler bölümünde yer alan "Gayet Normal Biri"nin (Just a Normal Person, Malin Björkman-Widell) ana karakteri Sam'in annesi, Türkiye'deki LGBTİ+ bireylerinin anneleriyle buluşmak üzere festivale konuk olacak ve İki Ülke İki Anne başlıklı söyleşiye katılacak. Bu bölümde ayrıca gösterimleri engellenen KuirFest'le bir dayanışma etkinliği de düzenlenecek.

    Festivalin ağırlayacağı uluslararası konuklar arasında Hollanda'dan Reber Dosky, Lübnan'dan Chaghig Arzoumanian, Norveç'ten Zaradasht Ahmed, İsveç'ten Marit Camilla Gisslow, Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi ve David Habchy yer alıyor. Tamamı ücretsiz olan gösterimler ve etkinlikler İstanbul Beyoğlu'nda Aynalı Geçit, Bitiyatro, Mezopotamya Sinema ve Tütün Deposu'nda gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top