Hesabım
    23. Gezici Festival Kastamonu'da!

    Gezici Festival yolculuğunun son durağında devam ediyor.

    Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, bu yılki yolculuğunu tamamlamak üzere! 23. yılında da sinema rüzgarları estirmeye devam eden festival, 1 Aralık’ta Ankara’da yolculuğuna başlamıştı. Festival yarın itibariyle Kastamonu'da yolculuğunu tamamlayacak.

    Ankara'nın ardından 8-11 Aralık tarihlerinde Sinop gösterimlerini yapan festival, 12 Aralık itibariyle Kastamonu'ya geçmişti. Gezici Festival’in Kastamonu durağında seyircileri bu yıl da ödüllü filmler bekliyor. 

    Pelin Esmer’in, senaryosunu yazar Barış Bıçakçı’yla birlikte kaleme aldığı İşe Yarar Bir Şey filmi ile açılacak festivalin açılış törenine Pelin Esmer, Başak Köklükaya, Yiğit Özşener ve Dilde Mahalli katılacak. Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan, Onur Saylak’ın yönettiği "Daha", Adana Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Ulusal Yarışma’da da En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Emre Yeksan’ın yönettiği "Körfez", İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil dört ödül alan ve Moskova Film Festivali’nde Fikret Reyhan’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü getiren "Sarı Sıcak", usta yönetmen Michael Haneke’nin son filmi "Mutlu Son", Montreal kentinde 1989 yılında gerçekten yaşanan bir katliamın anlatıldığı "Politeknik", festivalin “Ercan Kesal: Adalet ve Vicdan” bölümünde yer alan "12 Kızgın Adam" filmleri Kastamonu'da seyirci karşısına çıkıyor.

    "Körfez" film ekibinden yönetmen Emre Yeksan ve yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu, "Sarı Sıcak"ın yönetmeni Fikret Reyhan da seyircilerle bir araya gelecek. Film ekiplerinin yanı sıra yönetmen Zeki Demirkubuz da Sinop’ta festivalin konuğu olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top