Hesabım
    90. Oscar Yarışının En İyi Yabancı Dilde Film Aday Adayları Burada!

    90. Oscar yarışında hangi filmler En İyi Yabancı Dilde Film ödülüne aday olabilme şansını yakalayacak?

    90. Oscar yarışı için yabancı dilde en iyi film aday adayları açıklandı! Heyecanı şimdiden başlayan Oscar ödülleri için Yabancı Dilde En İyi Film ödülü adaylarlarını barındıracak olan 5 filmlik liste, altta yer alan filmlik ön listenin içindeki filmlerle hazırlanacak. 

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından açıklanan aday adayı 9 film arasında ülkemizin bu yılki adayı olan savaş dramı Ayla ne yazık ki yer almıyor. Ön elemeyi geçemeyen "Ayla"yla birlikte 92 film, Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü kazanabilmek için kategoriye başvurmuştu.

    Yabancı Dilde En İyi Film aday adayları iki aşamalı olarak belirlendi. İlk aşamada Los Angeles temelli Akademi üyeleri filmleri izledi ve favori 6 filmini belirledi. Bu 6 yapım, Akademi'nin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü İcra Komitesi tarafından seçilen üç ek seçimle zenginleştirilerek kısa listeyi oluşturdu.

    90. Oscar yarışı için adaylar 23 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. 4 Mart 2018'de gerçekleşecek olan 90. Oscar ödül töreni, Hollywood'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

    İşte 2018 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülü için aday adayı olan yapımlar; 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top