Hesabım
    Dram Gerilim "Chappaquiddick"ten İlk Fragman!

    Jason Clarke başrollü "Chappaquiddick"ten fragman geldi.

    ABD politik tarihinin en büyük skandallarından "Chappaquiddick"ten fragman var! Her üyesi farklı bir trajedi ile hatırlanan Kennedy ailesinin politikaya atılan bir diğer üyesi Ted Kennedy'nin sebep olduğu skandalı temel alan "Chappaquiddick", 1969'daki soruşturmadan alınan belgeler ışığında, gerçeğin izini sürüyor. Senatör Ted Kennedy'yi Jason Clarke canlandırırken, genç Mary Joe Kopechne'ye ise Kate Mara hayat veriyor. 

    18 Temmuz 1969 tarihinde ABD senatörü Ted Kennedy ve kuzeni Joe Gargan, Massachusetts yakınlarındaki Chappaquiddick adasında parti vermektedir. Bu etkinlik ikiliyi, Robert F. Kennedy'nin 1968'deki başkanlık kampanyasında çalışan 5 kadın siyasi stratejist ile bir araya getirmiştir. Akşam 23.00'ten sonra Kennedy ve 28 yaşındaki Mary Joe Kopechne, Kennedy'nin ifadesine göre feribota yetişmek ve kendi pansiyonlarına dönmek için partiden ayrılır. Kennedy'nin ifadesine göre yanlış bir dönüş yaparlar ve araba Poucha Gölü'ne uçar. Kennedy arabadan çıkmayı başarırken, 28 yaşındaki Kopechne arabadan kurtulamayarak hayatını kaybeder. Pansiyonu Shiretown Inn'e dönen Kennedy, üstünü değiştirir. Gece 02.25'te pansiyon yetkilisini gördüğünde odasından çıkar ve yan odadaki sesten şikayetçi olduğunu söyler, ardından odasına geri döner. Ertesi sabah Chappaquiddick'e geri dönen senatör, kazadan tam 10 saat sonra polise giderek olayı bildirir.

    ABD politik tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak kalmış olan Chappaquiddick olayı hakkında pek çok spekülasyon mevcut. Kennedy'nin pansiyona dönmek için yola çıkmış olduklarını söylediği halde Kopechne'nin çantası ve anahtarlarının parti alanında bırakılmış olması, Kennedy'nin yanlış dönüş yaptıklarını söylediği yolun, ikilinin daha önce geçmiş olduğunun bilindiği ve ıssız bir plaja çıkıyor olması gibi pek çok detay, evli olan Kennedy'nin genç Kopechne ile bir ilişkisi olduğu ve bunu gizlemek istediği için kazayı bilerek yaptığı gibi iddiaların ortaya atılmasına sebep olmuştu. 

    Yönetmen John Curran ve senaristler Andrew Logan ile Taylor Allen, politik gücün etkilerini, Amerika'nın en ünlü ailesinin etkisini ve ailenin mirasının gölgesinde büyüyen en küçük oğul Ted Kennedy'nin karakterini cesurca masaya yatırıyor. Filmin kadrosunda Ed Helms, Jim Gaffigan, Clancy Brown, Taylor Nichols, Olivia Thirlby ve Bruce Dern de yer alıyor.

    Film Amerika'da 6 Nisan 2018'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top