Hesabım
    ABD Box Office: Taze Filmler Star Wars'a Karşı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta da Star Wars'un egemenliğinde! Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Star Wars: Son Jedi, bu hafta da yerini kaptırmadı. Bu hafta listenin yarısını taze vizyon filmleri oluşturdu.

    Listenin bu haftaki galibi de beyaz perdenin en uzun soluklu bilim kurgu serilerinden Star Wars'un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Açılış haftasında 220 milyon dolar gişe elde ederek box office tarihinin gördüğü en iyi 2. açılış rakamına ulaşan ve kendisinden bir önceki devam halkası "Star Wars: Güç Uyanıyor"un hemen arkasına yerleşen devam halkası, 2. haftasında da başarısını devam ettirdi ve 68,4 milyon dolar gişe elde etti. Böylece filmin toplam gişesi 365 milyon dolara yükselmiş oldu. Listenin 2. sırası itibariyle taze vizyon filmlerinin atağı başlamış oluyor. Listenin 2. sırasında klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren Jumanji: Vahşi Orman yer buldu. Renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, açılışını 34 milyon dolar ile yaptı. 90 milyon dolar bütçeli filmin kendini aşacağı tahmin ediliyor. Listenin 3. sırasında yer alan taze vizyon filmi ise "Pitch Perfect 3" oldu. Kadınların üzerine kurulan komedi serisinin 3. devam halkası açılışını 20,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 45 milyon dolar bütçeli filmin de kendi bütçesini aşması yüksek bir ihtimal...

    Listenin ilk 3'ü bitse de, taze filmlerin atağı devam ediyor. Listenin 4. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal Muhteşem Showman yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", lk haftasında 8,6 milyon dolar gişe elde etti. Beklentilerin altında kalan açılış rakamı, filmin 84 milyon dolarlık bütçesini çıkartıp çıkartamayacağı endişelerini doğurdu. Listenin tam ortasında, ilk 10'da yer alan iki animasyondan ilki olan "Ferdinand" yer buldu. Nazik dev boğa Ferdinand'ın eve dönüş macerasını anlatan animasyon yapım 2. haftasında 7 milyon dolar gişe elde ederek endişe yarattı. 111 milyon dolar bütçeli filmin ilk iki haftasında elde ettiği gişe 26,5 milyon dolarda kaldı. Listenin ikinci yarısını açan film de bir animasyon oldu. Seyircilerine renkli bir öteki dünya yolculuğu vadeden animasyon macera "Coco", bu hafta 6. sıraya geriledi. İlhamını Ölüler Günü'nden alan animasyon film, 5. hafta kapanışını 5,2 milyon dolar gişe ile yaptı. Böylece "Coco", vizyonda geçirdiği süre içinde toplam 161,3 milyon dolar gişe elde etmiş oldu. Listenin 7. sırasında festival filmi ve vizyon filmi ayrımını bulanıklaştırmayı başaran "Küçülen Hayatlar" yer buldu. Matt Damon başrollü komedi-dram filmi, açılışını 4,6 milyon dolar ile yaptı. 

    Listenin son 3'ünü açan yapım ise 90. Oscar yarışında adı sıklıkla anılan Karanlık Saat oldu. Gary Oldman'ın performansıyla büyülediği "En Karanlık Saat", 5. haftasında 4,1 milyon dolar gişe elde ederek, listeye tekrar dahil oldu. Listenin 9. sırasında vizyonun tazelerinden sonuncusu yer buldu. Owen Wilson ve Ed Helms başrollü komedi filmi "Father Figures", açılışını 3,2 milyon dolar ile yaptı. Listenin son sırasında ise Guillermo del Toro'nun imzasını taşıyan Suyun Sesi yer aldı. Karanlık bir masalı seyircilerle buluşturan ve 90. Oscar yarışında birden fazla ödülü kucaklaması beklenen fantastik dram türü yapım, 4. haftasında 3 milyon dolar kazandı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top