Hesabım
    “Bright” Üç Günde 11 Milyon İzlendi!

    Eleştirmenler tarafından beğenilmeyen Bright’a seyirciler sahip çıktı.

    Will Smith ve Joel Edgerton’ın başrollerini paylaştığı Bright 22 Aralık’ta Netflix’te izlemeye açılmıştı. Sinema eleştirmenlerinin yerden yere vurduğu filmi seyirciler peynir ekmek gibi tüketti.

    Nielsen’in açıkladığı ölçümlere göre Bright ilk hafta sonunda ABD’de 11 milyondan fazla izlendi. Kıyaslama yapmak gerekirse Stranger Things ve The Crown’un ikinci sezonlarının ilk bölümleri sırasıyla 15.8 ve 3 milyon izlenmişti. Netflix ise Nielsen’in açıkladığı rakamların doğru olmadığını düşünüyor ve Stranger Things ölçümleriyle gerçek rakamlar arasında büyük bir fark bulunduğunu söylüyor.

    Daha ilk film çıkmadan “Bright 2” için yeşil ışık yakan Netflix’in bu başarıyı öngördüğünü tahmin edebiliriz. Varsayımsal bir hesap yaparsak bu sayıyı ortalama bilet fiyatıyla çarpınca 100 milyon dolarlık bir gişe hasılatı yapıyor. Elbette ki bu güvenilir bir kıyaslama değil çünkü Netflix üyeleri ödemelerini aylık yapıyor ve bir film için evden çıkmıyorlar.

    İnsanların, orkların, elflerin ve perilerin bir arada yaşadığı bir zaman diliminde geçen filmin yönetmeni David Ayer. Başroller Will Smith ve Joel Edgerton’a filmde Noomi Rapace, Edgard Ramirez, Ike Barinholtz, Brad William Henke, Lucy Fry, Chris Browning ve Kenneth Choi eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top