Hesabım
    Oscar'ın Yabancıları İstanbul Modern'de

    İstanbul Modern Sinema, 11-21 Ocak tarihlerinde Oscar’ın Yabancıları adlı seçkiyi sinemaseverlerle buluşturuyor.

    İstanbul Modern'in gelenekselleşen Oscar'ın Yabancıları seçkisi izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. Yabancı dilde en iyi film Oscar'ına aday olan 13 filmin 7'i adaylıkta son 9'a kalan filmlerden oluşuyor. Oscar'a aday olmalarına rağmen, Hollywood radarının dışında kalan, dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş, farklı dil ve kültürleri beyaz perdeye taşıyan seçkinin bu yıl öne çıkan filmleri arasında Avrupa ve dünya sinemasından önemli isimler yer alıyor.

    Bu yıl 11-21 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Oscar'ın Yabancıları programda Arjantinli yönetmen Lucrecia Martel'in açılışını Venedik’te yaptığı, uzun bir aradan sonra beklenen dönüş filmi Zama, Ruben Östlund’un çağdaş sanata dair güçlü bir taşlama sunduğu ve karşılığında Cannes’dan Altın Palmiye’yle dönen Kare ve İstanbul Modern Sinema’nın 2013 yılında adına toplu gösterim düzenlediği Michael Haneke’nin yine Avrupa’da çıkışsız bir burjuva ailesi resmi çizen yeni filmi Mutlu Son programda yer alacak.

    Programda yer alan diğer filmler; 93 Yazı, Beden ve Ruh, Foxtrot, Hakaret, Kalp Atışı Dakikada 120, Muhteşem Kadın, Paramparça, Sevgisiz, Sadakat ve Thelma.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top