Hesabım
    Bu Yılın Cannes Jüri Başkanı Cate Blanchett!

    Cannes Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanlığını Cate Blanchett üstlenecek.

    Bu yıl 71. yaşını kutlayacak olan Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu! Avrupa sinemasının en prestijli ödülleri olarak görülen Cannes Film Festivali ödüllerinin sahiplerini belirleyecek olan jüriye Avustralyalı başarılı oyuncu Cate Blanchett başkanlık edecek.

    2 Oscar ödülü sahibi olan Blanchett, geçtiğimiz sene jüri başkanlığının üstlenen usta yönetmen Pedro Almodóvar'ın görevini devralacak. Konuya dair yapılan duyurunun ardından duygularını paylaşan güzel oyuncu Blanchett; "Bugüne kadar Cannes Film Festivali'ne pek çok ünvanla katıldım. Bir oyuncu olarak, yapımcı olarak, proje marketinde ziyaretçi olarak, yarışmada ve galada... Ancak hiçbir katılımım bu büyük festivalin sahip olduğu film zenginliğini zevk için izlemek adına olmamıştı" dedi.

    Festival başkanı Pierre Lescure ve festival temsilcisi Thierry Frémaux ise, yetenekleri ve dirayeti hem ekran hem de sahneyi zenginleştiren, nadir ve eşsiz bir sanatçıyı bünyelerine katmış olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek; "Bu sonbahardan bu yana süren konuşmalarımız bize Cate'in kararlı bir başkan, tutkulu bir kadın ve büyük bir yürekli izleyici olacağını işaret ediyor" dediler.

    Cate Blanchett'ın başkanlığını üstleneceği festival 8 Mayıs'ta start verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top