Hesabım
    ABD Box Office: Jumanji, Star Wars'u Geçti!

    ABD box office verileri açıklandı.

    2018'in ilk hafta sonu için ABD box office verileri geldi. ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta değişti. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Star Wars: Son Jedi, bu hafta yerini kaptırırken, listede yalnızca 1 yeni film yer bulabildi.

    Listenin bu haftaki galibi klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren Jumanji: Vahşi Orman oldu. Renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 2. hafta kapanışını 34 milyon dolar ile yaptı. 90 milyon dolar bütçeli film, 2. haftasında zirveye yükselerek 244,3 milyon dolarlık toplam gişeye ulaştı. Listenin 2. sırasında, listenin tek taze filmi olan Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar yer aldı. Sevilen korku serisinin yeni devam halkası, açılışını 29,2 milyon dolar ile yaparak, bütçesini ilk haftadan 3 kat aşmayı başardı. Listenin ilk 3'ünü kapatan ise beyaz perdenin en uzun soluklu bilim kurgu serilerinden Star Wars'un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Geçtiğimiz yılın son haftasında toplam 517,1 milyon dolar gişeye ulaşarak 2017'de ABD'de en çok hasılat yapan film olan devam halkası, 4. haftasında da başarısını devam ettirdi ve 68,4 milyon dolar gişe elde etti. Böylece filmin toplam gişesi 572,5 milyon dolara yükselmiş oldu. 

    Listenin 4. sırası itibariyle eğlenceli yapımlar öne çıkmaya başlıyor. Listenin 4. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal Muhteşem Showman yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 2. haftasında 13,8 milyon dolar gişe elde etti. 84 milyon dolar bütçeli müzikal, kendi bütçesini çıkartmaya çok yaklaştı. Listenin tam ortasında ise kadın komedisi "Pitch Perfect 3" yer aldı. Kadınların maceralarını müzikle harmanlayan komedi serisinin 3. devam halkası 2. hafta kapanışını 10,2 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 45 milyon dolar bütçeli film, şu anda 85,9 milyon dolar gişe elde etmiş durumda... Listenin ikinci yarısını açan film ise, ilk 10'da yer alan iki animasyondan ilki olan "Ferdinand" oldu. Nazik dev boğa Ferdinand'ın eve dönüş macerasını anlatan animasyon yapım 3. haftasında 7,7 milyon dolar gişe elde ederek endişe yarattı. 111 milyon dolar bütçeli film, 4. haftasında toplam 70,4 milyon dolarlık gişeye sahip. Listenin 7. sırasında Jessica Chastain'lı biyografik dram "Molly's Game" yer buldu. Başrolde Chastain'a Idris Elba'nın eşlik ettiği yapım, 2. haftasında 6 sıra yükselerek 7 milyon dolar ile listeye 7. sıradan dahil oldu.

    Listenin son 3'ünü açan yapım ise 90. Oscar yarışında adı sıklıkla anılan "Karanlık Saat/Darkest Hour" oldu. Gary Oldman'ın performansıyla büyülediği "En Karanlık Saat", 5. haftasında 6,3 milyon dolar gişe elde ederek, geçtiğimiz haftaki yerini korumayı başardı. Seyircilerine renkli bir öteki dünya yolculuğu vadeden animasyon macera "Coco", bu hafta 9. sıraya geriledi. İlhamını Ölüler Günü'nden alan animasyon film, 6. hafta kapanışını 5,5 milyon dolar gişe ile yaptı. Böylece "Coco", vizyonda geçirdiği süre içinde toplam 192 milyon dolar gişe elde etmiş oldu. Listenin son filmi ise Oscar'ın bu yılki güçlü adaylarından biri olan "All the Money in the World" oldu. Bol yıldızlı biyografik dram filmi, 2. haftasında 3,5 milyon dolar kazandı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top