Hesabım
    "Faces and Places"ten Dostluk Posteri!

    Eğlenceli sanat belgeseli "Faces and Places"ten poster geldi.

    Eleştirmenlerin beğenisini kazanan sanat belgeselinden sevimli poster geldi. Efsanevi sanatçı Agnès Varda ve yolu ülkemizden de geçen genç grafiti sanatçısı J.R.'ın Fransa gezisini anlatan Faces Places, jenerasyon farkının ne dostluğun ne de sanatın önünde duramayacağını kanıtlıyor.

    60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Agnès Varda ve İstanbul’da da “Şehrin Kırışıklıkları” projesiyle duvarlara yapıtlar bırakan genç JR, Fransa’nın köylerinde sanat dolu bir yolculuğa çıkıyor. Yöre halkıyla sohbet eden, fotoğraflar çeken, çektikleri fotoğrafları da bir sergiye dönüştüren ikili, bu süreçte aralarındaki yaş farkının, enerji farkının, sanat icra etme farkının dostluğa engel olmadığı gözler önüne seriyor. 

    Senaryosunu ve yönetmenliğini ikilinin birlikte üstlendiği belgesel "Faces Places", 2017 Cannes Film Festivali'nden En İyi Belgesel ödülüyle dönmüştü. Yeni Dalga akımının büyükannesi olarak anılan Agnès Varda, uluslararası başarılara imza atan ilk kadın yönetmenlerden biriydi. Genç sanatçı J.R. ise 2015 yılında ülkemizde "Şehrin Kırışıkları" projesine imza atmış, ancak Balat'taki eserinin üstü belediye tarafından boyanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top