Hesabım
    Yiğit Güralp'ten Yeni Film Geliyor!

    "Ayla"nın senaristi Yiğit Güralp, "Sarıl" filmi ile geliyor!

    "Ayla"nın senaryosunda kalem sallayan Yiğit Güralp'ten yeni film geliyor. Geçtiğimiz yıl Beykoz'da sondaj kutusuna düşen ve 11 günlük kurtarma çalışmalarının sonunda kuyudan çıkarılan köpeğin hikayesi, Sarıl filmi ile beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Güralp'in senaristliğinin yanı sıra yönetmenliğini de üstleneceği "Sarıl", Beykoz'da kuyuya düşmesiyle Türkiye'nin gündemine oturan küçük köpeği temel alacak. 11 gün boyunca farklı yaş ve meslek gruplarından birçok insanın yardım için el ele verdiği, kurtarılmasının ardından da ismi "Kuyu" konulan küçük köpek, ilk olarak Beykoz İtfaiyesi tarafından sahiplenilmiş ancak hastalanmasının ardından hastaneye getirilmişti. Yaşadığı 11 günlük eziyetli süreçte hastalanmış olan Kuyu, sonunda Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma (HAÇİKO) Derneği Kurucusu ve Başkanı olan sanatçı ve köşe yazarı Ömür Gedik tarafından sahiplenilmişti. 

    "Kuyunun dibinde de olsan umudunu kaybetme" sloganıyla yola çıkan film hakkında Güralp; "Hayvanlara uygulanan şiddetin son derece utanç verici görüntülerine tanık oluyoruz. İyi ve onurlu insanlar umudunu yitirmenin eşiğinde, gelgitlerde yaşıyor. Öte yandan böyle harikulade hadiseler de oluyor. Bu müthiş olayı sinemanın büyüsü ve kurgunun gücüyle, altını daha belirgin biçimde çizerek tüm dünyaya duyurmak istiyorum" diyor ve filmin 7'den 77'ye herkesin izleyebileceği, daha iyi bir dünya için herkesi motive edecek bir film üzerinde çalışmakta olduklarını belirtti. 

    Yapımcılığını İlkem Şahin ve Emre Oskay'ın üstlendiği "Sarıl", 2018'in son çeyreğinde vizyona girmeyi planlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top