Hesabım
    Box Office: "Arif v 216" Zirveyi Bırakmıyor!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 12-14 Ocak haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği yok. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Arif v 216", bu hafta itibariyle de galibiyetini sürdürüyor. Hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu. 

    Listenin bu haftaki galibi de Türkiye'nin gözbebeği komedyen Cem Yılmaz ve sevilen oyuncu Ozan Güven'i, bir kez daha G.O.R.A. ile fenomen olarak rollerine döndüren Arif v 216 oldu. Tüm zamanların ocak ayında en iyi açılış yapan film olan "Arif v 216", 2. hafta sonunda 782.598 seyirciye daha ulaştı. Böylece filmin toplam izleyici sayısı 2.874.598'e yükselmiş oldu. Listenin 2. filmi vizyonun tazeleri arasından çıktı. Gupse Özay'ın sevilen tiplemesi Zeliha'yı Zeliha'yı bu kez aşka değil kariyere koşarken gördüğümüz yerli komedi Deliha 2, ilk haftasında 348.689 seyirciye ulaştı. Listenin 3. filmi ise bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 7. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 130.827 seyirci tarafından izlendi.

    Listenin ilk 3'ü yerli komedi filmlerinden oluşurken, 4. sırayla beraber yabancı yapımların ağırlığı artıyor. Listenin 4. sırasında uzun soluklu korku serisi Ruhlar Bölgesi'nin 4. devam halkası "Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar" yer buldu. Filmin gedikli kahini Elise'i çocukluk kabuslarıyla buluşturan devam halkası 50.456 seyircinin karşısına çıktı. Listenin tam ortasında vizyonun animasyon kontenjanından gelen bir yapım yer buldu. Arenalarda savaşmak yerine ovalarda çiçek koklama hayali kuran koca yürekli boğa "Ferdinand"ın eve dönüş hikayesi, 4. hafta kapanışını yaptı. Bu yıl Altın Küre'de 2 adaylık kazanan film, hafta sonu kapanışını 30.359 seyirci ile yaptı. Listenin ikinci yarısını açan film ise yerli romantik dram filmi "Acı Tatlı Ekşi" oldu. Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci başrollü romantik dram 4. hafta kapanışını 25.966 seyirci ile yaptı. Listenin 7. filmi komedinin sevilen yüzlerini bir araya getiren "Jumanji: Vahşi Orman" oldu. Klasikleşmiş aile filminin 22 yıl aradan sonra gelen devam halkası, 3. hafta sonunda 23.552 seyirci ile yaptı. 

    Listenin son 3'ünü açan film de vizyonun taze kontenjanından geldi. Liam Neeson'ı bir kez daha ailesini kurtarmak için maceraya sürükleyen aksiyon "Yolcu", açılışını 16.907 seyirci ile yaptı. Listenin 9. filmi, 90. Oscar yarışında "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisi için ülkemizin adayı seçilen "Ayla" oldu. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken savaş dramı 12. hafta sonu kapanışını 15.052 seyirci ile yaptı. Böylece film 5 buçuk milyonluk seyirci rakamına doğru tam gaz ilerlemeye devam ediyor. Listenin son sırasında listedeki 2 animasyon yapımdan biri olan "Bobi: Dikenlerin Gücü Adına" yer aldı. Animasyon macera 2. hafta sonunda 11.848 seyirciye ulaştı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top