Hesabım
    Dave Bautista “Blade Runner 2049” Rolü İçin Fazla Genç Bulunmuş!

    Dave Bautista çok ilginç bir sebepten dolayı neredeyse filmde olmayacakmış.

    Blade Runner 2049’un Blu-ray sürümünde yayınlanan özel içerikten öğrendiğimiz kadarıyla filmde Sapper Morton karakterini oynayan Dave Bautista az daha filmde olmayacakmış. Hem de çok ilginç bir sebepten dolayı; 48 yaşındaki oyuncu rol için fazla genç bulunmuş.

    Replikant çiftçi rolünün doğru seçilmesinin öneminden bahseden yönetmen Denis Villeneuve şöyle diyor: “Dave’in karaktere getirdiği savunmasızlık filmin başarılı olması için gerekliydi.” Guardians of the Galaxy serisinde Drax karakterini oynayan Bautista bu deneyimin onun için bir ilk olduğunu söylüyor. “Kendimden daha yaşlı bir karakteri canlandırmak, bu şimdiye kadar yaptığım her şeyden farklı bir işti.” Bu da az daha rolü kapmasına engel oluyormuş.

    Yönetmen, “Dave, karizmatik ve güçlü bir görünüşe sahipti fakat bir sorun vardı, rol için fazla gençti.” diye ekliyor. Bautista bu duruma epey şaşırmış:

    Hollywood’da şimdiye kadarki deneyimlerimde her zaman ya çok büyük ya da fazla yaşlı bulundum. Hiçbir zaman fazla genç olduğum söylenmemişti, bu duruma ne diyeceğimi bilmiyordum. Daha sonra benimle iletişime geçtiler, benden birkaç makyaj testinden geçmemi rica ettiler ve beni yaşlandırıp yaşlandıramayacaklarına bakmak istediler. ‘Tabii’ dedim.

    Makyajcı Donald Mowat, Bautista’yı role hazır hale getirdi ve Villeneuve istediğine ulaştı. “İnsanlar Dave’i gördükçe ‘Bu kadar yaşlı olduğunu bilmiyordum’ diyorlardı, bu yüzden başardığımızı biliyordum çünkü insanlar makyajın etkilerini görmüyordu, yalnızca yaşlı bir Dave Bautista görüyorlardı.”

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top