Hesabım
    Epik "Direniş Karatay" İçin Geri Sayım Başladı!

    Yerli epik savaş filmi "Direniş Karatay" 9 Mart'ta sinemalarda!

    Türkiye'nin epik savaş filmi Direniş Karatay için heyecan büyük! Türkiye’nin ilk üniversite yapımı filmi "Direniş Karatay" KTO Karatay Üniversitesi'nin yapımcılığında hayat buluyor. Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Direniş Karatay", 9 Mart'ta sinema severlerin karşısına çıkacak.

    Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay"da ünlü kahramana Mehmet Aslantuğ, Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine ise Yurdaer Okur hayat veriyor. Türkiye’nin en yüksek bütçeli savaş filmi olan "Direniş Karatay"ın senaryosunda Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok’un imzası bulunurken, filmin genel danışmanlığını ise Serdar Akar üstleniyor. Burcu Özberk’in Türkan, Alperen Duymaz’ın Kutay ve Furkan Palalı’nın genç Mevlana’yı canlandırdığı filmin kadrosunda ayrıca Bahadır Yenişehirlioğlu, Volkan Keskin, Cahit Kayaoğlu, Fırat Temir, Yusuf Aytekin ve Ece Yaşar gibi isimler de yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top