Hesabım
    Box Office: Zirvenin Yeni Bir Sahibi Var!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 19-21 Ocak haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Arif v 216", bu hafta itibariyle zirveyi kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu. Bu hafta listenin ilk 3'ünde yerli komedi yapımları yer aldı.

    Listenin bu haftaki galibi Türkiye'nin en çok takipçisi olan Youtuber'ı Enes Batur başrollü yerli komedi Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? oldu. Youtube üzerinden ünlü olmakla üniversite sınavına hazırlanmak arasında bocalayan bir gencin yükselişini konu alan yerli komedi, açılışını 454.373 seyirci ile yaptı. Listenin 2. sırasında Türkiye'nin gözbebeği komedyen Cem Yılmaz ve sevilen oyuncu Ozan Güven'i, bir kez daha G.O.R.A. ile fenomen olarak rollerine döndüren Arif v 216 ye buldu. Tüm zamanların ocak ayında en iyi açılış yapan film olan "Arif v 216", 3. hafta sonunda 432.371 seyirciye daha ulaştı. Böylece filmin toplam izleyici sayısı 3.754.653'e yükselmiş oldu. Listenin 3. filmi de vizyonun yerlileri arasından çıktı. Gupse Özay'ın sevilen tiplemesi Zeliha'yı Zeliha'yı bu kez aşka değil kariyere koşarken gördüğümüz yerli komedi Deliha 2, 2. hafta sonunda 306.930 seyirciye ulaştı. 

    Listenin ilk 3'ü yerli komedi filmlerinden oluşurken, 4. sırayla beraber yabancı yapımların ağırlığı artıyor. Bu yıl Oscar'ın iddialı isimlerinden biri olan Coco, ülkemizdeki açılışını 182.803 seyirci ile yaptı. En İyi Animasyon filmi dalı için adaylığına garanti gözüyle bakılan film, Ölüler Dünyası'na yolculuk eden müzik tutkunu bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Listenin tam ortasına yerleşen yapım ise bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 8. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 134.484 seyirci tarafından izlendi. Böylece toplam 4.490.565 seyirci sayısına sahip olan film, "Ayla"nın ilk 10'dan çıkışıyla birlikte ilk 10'un en çok toplam seyirci sayısına sahip olan filmi oldu. Listenin ikinci yarısını uzun soluklu korku serisi Ruhlar Bölgesi'nin 4. devam halkası "Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar" açtı. Filmin gedikli kahini Elise'i çocukluk kabuslarıyla buluşturan devam halkası 48.446 seyircinin karşısına çıktı. Listenin 7. sırasında da yerli bir film yer aldı. Belçim Bilgin ve Halil Sezai başrollü aile filmi "Rüzgar" açılışını 21.685 seyirci ile yaptı.

    Listenin son 3'ünü Steven Spielberg'ün son filmi "The Post" açtı. Başrollerini Meryl Streep ve Tom Hanks'in paylaştığı biyografik yapım 2. hafta sonunda 11.066 seyirci tarafından izlendi. Listenin 9. sırasında vizyonun animasyon kontenjanından gelen bir yapım yer buldu. Bu yıl Altın Küre'de 2 adaylık kazanan, arenalarda savaşmak yerine ovalarda çiçek koklama hayali kuran koca yürekli boğa "Ferdinand"ın eve dönüş hikayesi, 5. hafta sonunda 9.373 seyirci tarafından izlendi. Listenin son filmi de vizyonun yabancı kontenjanından geldi. Liam Neeson'ı bir kez daha ailesini kurtarmak için maceraya sürükleyen aksiyon "Yolcu", 2. hafta sonu kapanışını 8.874 seyirci ile yaptı. Böylece listenin son 3'ü tamamen yabancı yapımlardan oluşmuş oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top