Hesabım
    Peter Jackson, 1. Dünya Savaşı Belgeseli Hazırlıyor!

    Usta yönetmen bir sonraki projesini açıkladı.

    The Lord of the Rings” ve “The Hobbit” üçlemelerinin 3 Oscar’lı yönetmeni Peter Jackson bir sonraki projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 2014 yılında vizyona giren “The Hobbit: The Battle of the Five Armies”ten bu yana hiçbir film yönetmeyen Jackson beyazperdeye bir belgeselle geri dönecek.

    “14-18 NOW” ve “Imperial War Museums”, BBC ile iş birliği içerisinde, Jackson’ın yönetmenliğinde 1. Dünya Savaşı’nı anlatan bir belgesel yapacaklar. IWM’nin film arşivindeki görüntüler günümüz teknolojisi kullanılarak restore edilecek ve BBC Arşivleri’nden alınan sesler sayesinde Büyük Savaş’ı yaşamış insanları kendi sesleriyle dinleyebileceğiz. Daha önce hiç görülmemiş görüntüler, Peter Jackson’ın yönetmenlik tecrübesiyle birlikte daha önce anlatılmamış hikayelerle birleşecek.

    İsmi henüz belli olmayan film önce BFI Londra Film Festivali’nde, daha sonra da BBC One kanalında gösterilecek. Belgeselden hemen sonra, belgesele dair özel kamera arkası görüntülerinin ve Peter Jackson’la röportajların olduğu, restorasyonun arkasındaki kreatif ve teknik işlemlerin anlatıldığı bir yapım belgeseli de yayınlanacak. Ayrıca gençlerin yüzyıl önce yaşanan olayları anlaması için belgeselin birer kopyası da Britanya’daki her ortaokula gönderilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top