Hesabım
    "Tuzdan Kaide" Berlin Film Festivali’nde!

    Burak Çevik’in yönettiği dram filmi Berlin Film Festivali’ne seçildi.

    Tuzdan Kaide filmi dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapacak. Yerli dram filmi "Tuzdan Kaide", sinemada yenilikçi bir dil arayışında olan yönetmenlerin filmlerinin ağırlıkta olduğu "Forum" bölümünde yer alıyor. 15-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak olan "Tuzdan Kaide", aynı zamanda Caligari Film Ödülü adaylığını da elinde bulunduruyor.

    Yönetmen Burak Çevik’in ilk uzun metraj filmi olan "Tuzdan Kaide"nin yapımcılığını yönetmenin kendisiyle birlikte Cem Celal Bilge, Arda Çiltepe ve Semih Gülen üstleniyor.

    Başrolünde Zinnure Türe'nin bulunduğu "Tuzdan Kaide", şehrin içinde yapılan zamandan kopuk ve mekânı belirsiz bir yolculuğu konu ediniyor. Mağarayı andıran bir odada yaşayan bir kadın, otuzlu yaşlarındayken hamile olduğunu öğrenir. Hayatını değiştirecek bu haberi öğrendiğinde ölmek üzere olan ikiz kız kardeşini aramaya başlar. 

    Kadrosunda Nazan Kesal, Nalan Kuruçim, Nihal Koldaş, Esme Madra, Banu Fotocan, Elit İşcan, Dila Yumurtacı, Reyhan Özdilek ve Ayşe Demirel gibi isimlerin yer aldığı "Tuzdan Kaide"nin şimdilik yerli vizyon tarihi bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top